Miten perustat pienyrityksen kotoa käsin

Pienyrityshallinnon mukaan noin 50 prosenttia pienyrityksistä toimii kotoa käsin. Ja koska monet meistä viettävät kotona enemmän aikaa kuin koskaan, tämä voi olla täydellinen aika oman mikroyrityksen perustamiseen.

Yrityksen pyörittämisessä kotoa käsin tai tietokoneelta on paljon hyviä puolia. Alhaiset yleiskustannukset, enemmän joustavuutta ja jopa mahdollisuus verohelpotuksiin. Saat myös mahdollisuuden tehdä intohimostasi sivubisnes, kerätä uusia tuloja ja oppia uusia taitoja.

Jos aiot perustaa pienyrityksen kotoa käsin noudata seuraavia ohjeita:

 1. Mieti, sopiiko kotoa käsin toimiva malli yritykseesi.

 2. Jos sopii, järjestä kotiisi toimisto tai työtila.

 3. Luo liiketoiminta- ja markkinointisuunnitelma.

 4. Varmista, että noudatat paikallisia sääntöjä ja määräyksiä.

1Päätä, sopiiko kotoa käsin toimiva malli yritykseesi.

Jos haluat perustaa yrityksen, joka vaatii vain vähän henkilökohtaista vuorovaikutusta, kotiyritys on todennäköisesti helpoin valinta. Riippumatta siitä, oletko käynnistämässä verkkokauppaa myydäksesi personoituja T-paitoja vai tarjotaksesi verkkosivujen suunnittelupalveluja, voit hoitaa tämäntyyppisiä yrityksiä tehokkaasti mistä päin tahansa internet-yhteyden avulla.

Oletko meikkitaiteilija, joka aikoo suorittaa palveluja kotona? Vai kirjanpitäjä, joka houkuttelee asiakkaita verotuskauden aikana? Vaikka voit pyörittäää tämäntyyppistä yritystä kotoa käsin, tarvitset todennäköisesti muutakin kuin meikkipöydän tai kannettavan tietokoneen. Ajattele, kuinka mukavaa on kun asiakkaat voivat tulla kotiisi ja kuinka helppoa on luoda oma tila liiketoimintasi harjoittamiseen.

Jos et pidä ajatuksesta tuoda asiakkaita kotiisi, voit silti toteuttaa unelmasi pienyrityksestä. Voit tarjota palveluja asiakkaille heidän omassa kodissaan tai toimistossaan tai sijoittaa pakettiautoon ja tehdä yrityksestäsi liikkuva.

2Järjestä toimisto tai työtila.

Aina kun tekee töitä kotoa käsin on tärkeää vetää ero työn ja muun elämän välillä. Vaikka kyseessä olisi vain työpöytä olohuoneen nurkassa, alueen varaaminen liiketoiminnalle on välttämätöntä mielenterveydelle ja tuottavuudelle. Työtila tulee pitää siistinä, varsinkin jos asiakkaat tulevat kotiin.

Kun olet valmis järjestämään työtilan, Architectural Digestin mukaan nämä kuusi tekijää ovat avainasemassa kodin järjestelyissä:

 1. Virrankulutus.

  Lisätietokoneet ja tulostimet lisäävät virrankulutusta, joten varmista, että kotisi järjestelmä kestää sen.

 2. Internet.

  Varmista, että WiFi-signaali on riittävän voimakas työtilassassi, ja hanki tarvittaessa uusi reititin.

 3. Valaistus.

  Kotona on todennäköisesti pehmeämpi valaistus kuin normaalissa työpaikan toimistossa. Varmista, että työtilassasi on riittävä valaistus silmien rasittumisen ja päänsäryn estämiseksi. Testaa myös tietokoneesi kamera varmistaaksesi, että sinulla on riittävä valaistus zoomauspuheluita tai videoneuvotteluja varten.

 4. Ilmanvaihto.

  Create optimal climate control in your home office with a fan or air conditioning unit.

 5. Kulkureitti.

  "Pidä työtilasi ja kulkureitti siistinä. Kiinnitä johdot huolellisesti ja vie tarpeettomat huonekalut pois." Työtilan tulisi olla mahdollisimman minimaalinen.

 6. Visuaalinen mukavuus.

  Sisällytä tilaan ainakin yksi visuaalisesti miellyttävä esine kuten huonekasvi, perhekuva tai taidekuva, jotta se tuntuu mukavammalta.

3Luo liiketoiminta- ja markkinointisuunnitelma.

Liiketoimintasuunnitelman luominen voi auttaa sinua onnistumaan, ja yrityksesi markkinoinnilla on tärkeä rooli sen menestyksessä.

Liiketoimintasuunnitelman tulisi sisältää yhteenveto ideastasi, kohdemarkkinoiden ja kilpailun tutkimuksesta, rahoitussuunnitelmista ja toiminnallisesta ulkoasusta. Hyvin kirjoitetun liiketoimintasuunnitelman on hyvä olla olemassa. Voit esittää sen, jos haet pienyrityslainaa tai etsit sijoittajia. Liiketoimintasuunnitelma on myös hyvä vertailukohde aloittaessasi yritystäsi ja se luo pohjan tehtävillesi ja tavoitteillesi.

Tarvitset myös markkinointisuunnitelman. Olet perustamassa uutta yritystä, joten sinun on kerrottava ihmisille, että olet olemassa. Digitaaliset työkalut kuten verkkosivustot ja sosiaalisen median kanavat ovat edullisia ja tehokkaita markkinointitapoja, kun taas perinteiset markkinointimenetelmät (kuten flyerit ja postikortit) voivat olla tehokkaita paikallisella tasolla. Äläkä pelkää olla luova. Harkitse virtuaalisiin verkostoitumisryhmiin tai yhteisöryhmiin liittymistä, kumppanuutta vakiintuneiden paikallisten yritysten kanssa tai mainoslahjojen jakamista Instagram-tililläsi.

4Noudata paikallisia sääntöjä ja määräyksiä.

Varmista, että noudatat kotiyrityksiä koskevia valtion ja paikallishallinnon sääntöjä. Tähän voi sisältyä erityisluvan tai veronumeron hankkiminen, yksityisyrityksen tai rajavastuuyhtiön perustaminen ja varmistautuminen siitä, että sinulla on oikeus harjoittaa liiketoimintaa kotoa käsin.

VISTAPRINTIN VINKKI

Pienyrittäjänä saatat olla oikeutettu verokannustimiin, kuten esimerkiksi kotitoimistovähennykseen. Pidä huolellista kirjaa kuluistasi ja harkitse kirjanpitäjän palkkaamista varmistaaksesi, että verotuksesi hoituu parhaalla mahdollisella tavalla.