Kahdeksan markkinointi-ideaa ravintolalle lisäämään nouto- ja kotiinkuljetustilauksia

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Pienyritysmaailma on kokenut suuria mullistuksia kuluneen vuoden aikana ja erityisesti ravintola-ala on kärsinyt tilanteesta huomattavasti. Pandemiaan liittyvien rajoitusten myötä (mukaan lukien rajoitukset sisätilojen käyttökapasiteetissa), ravintoloiden on pitänyt miettiä vaihtoehtoisia tapoja palvella asiakkaitaan ja pitää liiketoimintansa käynnissä. Monille ravintoloille se on tarkoittanut palvelun keskittämistä aterioiden noutoon ja kotiinkuljetukseen.

Vuonna 2020 noudosta ja kotiinkuljetuksesta tuli pääasiallisia tapoja nauttia ravintoloista (ja monissa paikoissa ainoita) ja suuntaus jatkuu yhä tänä vuonna. Nouto ja kotiinkuljetus kuitenkin poikkeavat paikan päällä ruokailusta, ja ellei ole tottunut markkinoimaan ravintolan noutopalveluja, voi tuntua vaikealta löytää keinoja mainostaa yritystään ja lisätä tilauksia.

Johnny’s Takeawayn omistaja Johnny Burke on yksi niistä ravintoloitsijoista, joka joutui muuttamaan yritysmalliaan viime vuonna. Aloittaessaan liiketoimintaansa hänen oli opittava noudattamaan monimutkaisia toimilupamääräyksiä ja byrokratiaa koskevia lakikoukeroita, ja kaikki tämä vain monimutkaistui hänen avatessaan ateriapalvelun. Hän joutui opettelemaan paljon asioita, mutta pikkuhiljaa hän on rakentanut yrityksen, joka tarjoaa kokin valmistamia aterioita, jotka voi lämmittää ja syödä kotona.

Tästä löydät Kokki-Johnnyn ja Vistaprintin tiimin laatimat uudet, noutopalveluja koskevat vinkit ja ravintola-alan mainosideat:

  1. Tarjoa alennuksia ruuhka-aikojen välillä.
  2. Brändää jokainen tilauksesi.
  3. Jaa juttuja sosiaalimediassa.
  4. Tarjoa kotiinkuljetuspalveluja.
  5. Suunnittele talon erikoisia eri asiakasryhmille.
  6. Lisää ruokalistaan annoksia, joita tarjoat vain rajoitetun ajan.
  7. Kannusta asiakkaitasi tilaamaan uudelleen.
  8. Pyydä palautetta.

1. Tarjoa alennuksia ruuhka-aikojen välillä.

Perjantai- ja lauantai-illat ovat nouto- ja kotiinkuljetuspalvelujen kulta-aikaa. Ravintola ei kuitenkaan pysy pystyssä pelkkien perjantai- ja lauantai-iltojen tilausten varassa. Joten jos haluat kasvattaa pienyritystäsi ja lisätä nouto- ja kotiinkuljetuspalveluja, tarjoa alennuksia ruuhka-aikojen välillä.

Jos esimerkiksi lounasajat ovat hiljaisia, tarjoa lounaslista, johon sisältyy suosituimmat annokset alennettuun hintaan. Tai ehkä liiketoiminta on erityisen rauhallista arki-iltaisin. Silloin voit tarjota asiakkaillesi ilmaisen kotiinkuljetuksen ja jälkiruoan.

Et välttämättä saa niin paljon voittoa alennushintaisista tilauksista, mutta jos kaikki tämä tapahtuu silloin kun tilauksia ei muuten juuri olisi, se on silti kannattavaa, sillä pienempi myyntikate on parempi kuin ei katetta ollenkaan.

2. Brändää jokainen tilauksesi.

Kokkien keskuudessa on tunnettu sanonta: “Ihminen syö silmillään.” Nyt kun ruoan ulkonäköön kiinnitetään enemmän huomiota kuin koskaan, odotukset ovat korkeat. Kun pakkaat ruoka-annoksia, varmista että ne on helppo lämmittää uudelleen ja laittaa esille niiden menettämättä visuaalista houkuttelevuuttaan.

Kiinnitä huomiota erityisesti siihen hetkeen kun asiakkaat ottavat vastaan tilauksensa. Muokatuilla kotiinkuljetuskasseilla ja -pakkauksilla tarroineen, joissa lukee esimerkiksi “hyvää ruokahalua”, voi olla tärkeä vaikutus, nyt kun et ole itse paikalla toivottamassa sitä.

Muista myös laittaa jokaiseen kotiintoimitettuun kassiin flyeri, postikortti tai ruokalista, joihin voi sisällyttää päivitettyjä tietoja tulevista alennuksista, tarjouksista ja kotiinkuljetuksesta tai mikset kertoisi vaikkapa yritystarinaasi.

3. Jaa säännöllisesti juttuja sosiaalimediassa, muutakin kuin ruokaa liittyviä.

Anna seuraajillesi ja faneillesi esimakua siitä, mitä keittiössäsi valmistetaan. Valokuvien jakaminen ruoasta paitsi herättää heidän ruokahalunsa auttaa myös suunnittelemaan aterioita. Jos valmistat ruokalajia tulevalle viikolle, kerro seuraajille, mitä teet, mitä laitat lisukkeiksi ja milloin annosta voi tilata. Vaikka monet perinteiset keittiöt paheksuvat puhelimien käyttöä keittiössä, Johnny ymmärtää ruoka-annostensa valokuvien jakamisen arvon Instagramissa.

Ruoan lisäksi ihmisille kannattaa näyttää, että henkilökunta työskentelee täysin turvallisissa olosuhteissa, ja myös paikka, missä ruoka valmistetaan. “Nyt näytämme siivousmetodimme Instagramissa ja Facebookissa. Ihmiset haluavat nähdä, että meillä on turvallista. Siivouskäsineet ja puhdistusaineet ovat aina olleet välttämättömiä ravintolassa, mutta nyt ihmiset haluavat oikeasti nähdä, että ne ovat ahkerassa käytössä.”

Johnnyllä on yksinkertaisia ​​neuvoja kaikille, jotka kamppailevat ensimmäisen kerran sisällön julkaisemisen kanssa: “Postaa paljon. Pysy ajankohtaisena. Pysy ihmisten mielessä.” Auta ihmisiä ratkaisemaan yksinkertaisia pulmia. Esimerkiksi kesällä voit hehkuttaa tuoreita ruokatoimituksia tai noutoaterioita toteamalla seuraavaa: “Älä turhaan kuumenna keittiötäsi tällaisena lämpimänä päivänä. Anna meidän tehdä se puolestasi.”

VISTAPRINTIN VINKKI

Toinen tapa, jolla ravintolan omistajat voivat pysyä ajan hengessä, on hyödyntää erilaisia ruokiin liittyviä haasteita tai kampanjoita. Mikä sen hauskempaa kuin postata hauskoja päivityksiä kansainvälisestä pastapäivästä jne.

4. Tarjoa kotiinkuljetuspalveluja.

Jos muokkaat ruokalistaasi säännöllisesti, kolmansien osapuolten kuten ruoan kotiinkuljetuspalvelualustojen päivittäminen voi viedä paljon aikaa. Jos hoidat toimitukset itse turvallisimmalla mahdollisella tavalla, sinun on helpompi kontrolloida säännöllisiä ruokalistapäivityksiä ja varmistaa, että kaikki jotka ovat tekemisissä ruoka-annostesi kanssa noudattavat tiukkoja terveys- ja turvallisuusmääräyksiä.

Kun Johnny mietti liiketoimintansa muuttamista noutamisesta toimitukseen, hänen piti tarkistaa henkilökuntansa kanssa, että se sopi kaikille. Hän kysyi työntekijöiltään: ”Kuka haluaa toimittaa annoksia?” ja kaikki nostivat kätensä ylös.

Hän lisäsi: “Olemme kaikki tässä mukana. Kuka tahansa meistä voi toimittaa annoksia, kokki mukaan lukien. Tällä hetkellä kaikkien panosta tarvitaan. Puhallamme kaikki yhteen hiileen.”

5. Suunnittele talon erikoisia eri asiakasryhmille.

Saadessaan valita asiakkaat valitsevat yleensä yrityksiä, jotka palvelevat nimenomaan heitä ja heidän tarpeitaan. Tämä koskee myös ravintoloita. Jos haluat asiakkaiden käyttävän ravintolasi nouto- ja toimituspalveluja, tarjoa alennuksia ja ruokalistavaihtoehtoja, jotka puhuttelevat suoraan heitä.

Jos esimerkiksi olet perheystävällinen ravintola, voit tarjota viikolla perhetyylisen nouda ja paista -vaihtoehdon, joka on suunnattu työssäkäyville vanhemmille. Jos taas ravintolasi on romanttisempi ja tasokkaampi paikka, voit tarjota pariskunnille tarkoitettuja treffi-illan erikoisuuksia. Haluatko tarjota asiakkaille mahdollisuuden suunnitella omat drinkkinsä? Tarjoa ainesosat ja anna asiakkaiden sekoittaa ne itse kotona.

6. Lisää ruokalistaan annoksia, joita tarjoat vain rajoitetun ajan.

Jos sinulla on kiinteä ruokalista, asiakkaasi tietävät, että he voivat tilata mitä haluavat milloin tahansa. Tämä voi tuntua turvalliselta, mutta se ei innosta asiakkaita tilaamaan. Sen sijaan se voi saada asiakkaan helposti lykkäämään nouto- tai kotiinkuljetustilauksen tekemistä ja pahimmassa tapauksessa unohtamaan koko tilauksen tekemisen.

Joten jos haluat lisätä nouto- ja kotiinkuljetustilauksiasi, luo tuotteita, joita asiakkaiden pitää tilata kiireesti. Yksi tehokkaimmista ravintolan markkinointistrategioista tämän kiireellisyydentunteen luomiseksi on tarjota vain rajoitetun ajan listalla olevia annoksia. Jos ruokalistalla on jotain uutta ja jännittävää, ja asiakkaat tietävät, että sitä on saatavilla vain lyhyen aikaa, he eivät halua menettää mahdollisuutta kokeilla sitä.

Jos mahdollista, pidä ruokalistalla kulloinkin yhtä tai kahta rajoitettua annosversiota. Pidä niitä listalla lyhyen ajan (kahdesta viikosta kuukauteen) ja varmista, että asiakkaat tietävät, koska ne tulevat poistumaan. Tämä kiireellisyydentunne innostaa useampia asiakkaita tekemään tilauksen ja kokeilemaan ruokalistan uutta annosta ennen sen poistamista, mikä lisää nouto- ja kotiinkuljetustilauksiasi.

7. Kannusta asiakkaitasi tilaamaan uudelleen.

Jos joku on jo tilannut sinulta noutoannoksen ja ollut tyytyväinen, on todennäköistä, että hän jossain vaiheessa tulee tilaamaan uudelleen. Nykyiset asiakkaasi tarjoavat parhaimman tilaisuuden kasvattaa noutoannoksista kertyviä tulojasi. Voit pienellä vaivalla muuttaa kertaluonteisen noutoasiakkaan kerran viikossa tilaavaksi asiakkaaksi ja jos niin tapahtuu usein, saat kasvatettua luotettavan vakiasiakaskunnan pitämään nouto- ja kotiinkuljetusliiketoimintaasi pystyssä.

Miten varmistat menestyksen tämän strategian avulla? Käytä jokainen tilaus hyödyksesi innostaaksesi asiakkaat palaamaan kerta toisensa jälkeen. Lisää esimerkiksi “10 %:n alennus seuraavasta tilauksesta” -kuponki jokaiseen tilaukseen tai luo vakiasiakasohjelma (käytä käyntikortin takaosaa rei’ityskorttina), joka tarjoaa ilmaisannoksen, kun kyseinen asiakas on tilannut viisi kertaa.

Jos aiot tarjota kuponkeja tai rei’ityskortteja kannustaaksesi asiakkaita tilaamaan nouto- tai kotiinkuljetusannoksia säännöllisemmin, varmista, että ne ovat brändättyjä. Sisällytä tilaukseen mukaan logosi ja käytä brändisi väripalettia jokaisessa tuotteessa herättääksesi huomiota ja vahvistaaksesi brändisi identiteettiä.

VISTAPRINTIN VINKKI

Sisällytä tilaukseen mukaan mainospostikortti tai -magneetti, jossa on ravintolasi puhelinnumero ja QR-koodiruokalista. Niin asiakkaiden ei tarvitse tuhlata aikaa tietojen etsimiseen silloin kun he haluavat tehdä tilauksen. Lisäksi se auttaa heitä muistamaan ruokapaikkasi hyvänä vaihtoehtona.

Pyydä asiakkailtasi palautetta.

Sosiaalimedia on oivallinen paikka palautuksen pyytämiseen. Joidenkin ihmisten mielestä on helpompi esittää rakentavaa kritiikkiä Facebookin tai Instagramin kautta kuin henkilökohtaisesti.

Johnny suosittelee pyytämään vilpitöntä palautetta vakituisilta asiakkailta. “Jos joku tulee takaisin ravintolaan ja kertoo, että viime viikolla riisi heidän tilaamassaan burritossa oli epäkypsää, siitä on paljon hyötyä. Teen kaikkeni, ettei se tule toistumaan. Siten pystymme parantamaan palveluamme.”