Näin valitset ja suunnittelet tarrat

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Yksilölliset tarrat ovat edullinen tapa antaa tuotteille, pakkauksille ja muille tarvikkeille persoonallinen ja ammattimainen ilme. Koska valittavanasi on monia eri kokoja, muotoja ja viimeistelytapoja, voi olla vaikeaa valita, mikä niistä sopisi juuri sinulle. Olemme koonneet kätevän muistilistan, joka auttaa löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivat tarrat.

Muistilista tarrojen suunnitteluun:

  1. Päätä mitä haluat sisällyttää tarraasi.
  2. Valitse tarran malli.
  3. Valitse tarran muoto.
  4. Valitse sopiva viimeistelytapa ja -materiaali.
  5. Mieti, kuinka paljon tarroja tarvitset.

Mitä tarraan pitäisi sisällyttää?

Ennen kuin aloitat tarran suunnittelun, mieti, mitä tietoja haluat laittaa siihen. Mieti myös, mihin tarraa käytetään? Onko se tuotteita varten? Brändisi lisäämiseksi tuotepakkauksiin? Vai pakettien toimitukseen? Tarraan laitettavat tiedot riippuvat tarran käyttötarkoituksesta.

Tuote-etiketit

Jos laitat etiketin myymiisi tuotteisiin, haluat siihen logosi ja tuotetietoja. Tuotetietoihin kuuluvat tuotteen nimi sekä mahdolliset, asiakkaan tarvitsemat tiedot kuten ainesosat, maku tai käyttötiedot.

Vistaprintin vinkki

Haluatko korostaa tiettyjen tuotteiden erityisominaisuuksia tai kertoa asiakkaille tietoa uudesta tuotteesta? Käytä tarroja tietyistä ainesosista ja allergeeneistä varoittamiseen, tai ilmoittaaksesi, jos tuote on täysin luonnollinen tai paikallisesti valmistettu.

Pakkausetiketit

Jos haluat tarran tuotepakkauksesi viimeistelyä varten, sen malli kannattaa pitää yksinkertaisena vain logolla tai yrityksen nimellä varustettuna. Varmista, että tarrat sopivat yhteen muun pakkausmateriaalisi kanssa. Siten vahvistat brändisi imagoa ja luot yhtenäisen pakkausilmeen.

Postitustarrat

Lähtevään postiin lisättäviin tarroihin kannattaa lisätä logo ja yrityksen osoite. Niin paketit saavat brändätyn ilmeen ennen kuin kuljettava osapuoli leimaa ne.

Minkäkokoisen tarran tarvitsen?

Tarran koko riippuu sen käyttötarkoituksesta. Pienempi tarra riittää pienempien tuotteiden viimeistelyyn pakkaamista ja postitusta varten. Osoitetarrat ovat juuri sopivan kokoisia yrityksesi osoitteen ja logon lisäämiseen kirjekuoreen tyylikkäällä tavalla.

Jos suunnittelet tuote-etikettejä, niistä taas kannattaa tehdä hieman suurempia, jotta niissä oleva teksti on helposti luettavissa. Kokoon vaikuttaa luonnollisesti myös tuotteen koko. Se mikä toimii hyvin kosteusvoidepullossa ei näytä samalta pienemmässä maustepurkissa!

Kannattaa mitata tuotteen säiliön koko, niin näkee, minkä kokoinen tarra siihen sopisi parhaiten. Voit myös suurentaa tai pienentää kokoa tarvittaessa mallistasi riippuen. Jos logosi on suurempi tai jos tuote-etikettiin on sisällytettävä paljon tietoa, se kannattaa pitää mielessä kokoa valitessa.

Miten valitsen tarran muodon?

Tarran muodon tulee olla sellainen, että se sopii sekä brändiisi että tarran käyttötarkoitukseen. Neliönmuotoisissa ja suorakulmaisissa tarroissa on hieman enemmän tilaa, mutta tärkeintä on kuitenkin valita muoto, jossa sinun logosi ja mallisi näyttää parhaalta. Joidenkin tyyliin sopii paremmin ympyrä tai ovaali kuin perinteinen suorakulma. Toiset taas pitävät enemmän neliönmuotoisista kulmista.

Minkälainen viimeistely minun tulisi valita?

Tarraa suunnitellessa sille pitää valita myös viimeistelytapa ja materiaalityyppi. Ne vaikuttavat huomattavasti tarran yleisilmeeseen. Viimeistelytapaa valittaessa on otettava huomioon muutamia muita näkökohtia sen lisäksi, mikä sopii parhaiten brändillesi.

Onko logosi oltava vedenkestävä?

Jos merkitset tarroillasi tuotteita, jotka voivat joutua kosketuksiin veden kanssa tai jotka on säilytettävä jääkaapissa tai pakastimessa, valitse muovinen etiketti. Muovimateriaali sopii parhaiten kylpy- ja vartalotuotteille, ja se tarttuu hyvin kaareviin pintoihin kuten pulloihin ja purkkeihin.

Kiinnitetäänkö tarrat kuivalle pinnalle?

Paperitarrat sopivat kaikenlaisille kuiville pinnoille, jotka eivät vaadi vedenkestävyyttä. Ne ovat myös edullinen vaihtoehto pakkaustarvikkeille kuten paperikasseille ja -laatikoille.

Mikä on estetiikkasi?

Jos pidät tarroista, joiden läpi tuote näkyy, valitse läpinäkyvä etiketti. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti lasi- ja muoviastioille, joiden sisällön haluat asiakkaiden näkevän. Haluatko lisätä tarraan ylellisen viimeistelyn? Kulta- tai hopeafolioinnilla tuotteet ja pakkaukset hohtavat tyylikkyyttä. Tämä vaihtoehto sopii lahjoille ja gourmet-tuotteille.

Mikä määrä sopii minulle parhaiten?

Olet onnistunut suunnittelemaan tarrojen mallia, ja tiedät, miltä haluat niiden näyttävän. Tärkeä osa suunnittelua on päättää tarvitsemiesi tarrojen määrä. Niiden käyttötarkoitus päättää sen, minkä muotoisia tarroja tarvitset.

Tarra-arkit

Jos tarvitset pienempiä määriä, tarra-arkit ovat loistava ja edullinen vaihtoehto. Ne toimitetaan A4-kokoisina arkkeina, ja valikoimaan kuuluu runsaasti eri kokoja ja muotoja. Se on hyvä vaihtoehto, jos olet juuri aloittelemassa liiketoimintaasi.

Rullatarrat

Jos tarvitset suurempia määriä, rullatarrat ovat silloin paras valinta. Tarrat ovat rullassa, ja ne on helppo varastoida. Tämä vaihtoehto on edullisin silloin kun on kyse suuremmasta määrästä, ja muotovaihtoehtojakin on enemmän.

Yksittäiset tarrat

Jos tarvitset tarroja lahjoihin ja tapahtumiin, yksittäiset tarrat sopivat niihin parhaiten. Tarroja on saatavana suurempina määrinä, ja ne sopivat parhaiten jaettavaksi asiakkaille ja tapahtumiin.

Kolme muotovaihtoehtoa

  1. Valitessasi tarran muotoa ota huomioon käyttämäsi kuvan muoto.
  2. Käytä isompia fontteja ja vain vähän tekstiä, jotta luettavuus säilyy.
  3. Keskity yhteen näyttävään elementtiin kuten logoon, erikoistarjoukseen tai johonkin tietoon tuotteesta. Muista, että ihmiset saattavat selata hyllyä, joka on täynnä tuotteita, joten omasi on erotuttava muista.