LUO HALUAMASI TYYLI Luo brändi, joka vetää puoleensa asiakkaita

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Ihmiset rakastavat tyylikkäitä mainoslahjoja, oli kyse sitten paikallista varainkeruukampanjaa mainostavasta kangaskassista tai oman suosikkipanimon lahjoittamasta collegepaidasta. Pienyrittäjänä voit hyödyntää tätä tehokkaasti suunnittelemalla hienon logon ja brändättyjä tuotteita, joihin asiakkaasi ihastuvat ja joita he voivat käyttää kaupungilla liikkuessaan. Varmista siis, että logosi näyttää hyvältä eri tuotteissa, kuten vaatteissa, mukeissa ja pulloissa, kangaskasseissa, kynissä ja tarroissa. Voit esimerkiksi myydä vesipulloja tai jakaa ilmaisia mainoskyniä; samalla markkinoit yritystoimintaasi edullisesti tavalla, jota asiakkaat varmasti arvostavat.

1. Aloita edukseen erottuvalla logolla

FITNESS MAX 10X on erikoistunut painonnostoon ja voimaharjoitteluun. Onkin järkeenkäyvää, että brändin väripalettiin kuuluu punaisen kaltainen vahva, silmiinpistävä väri. Lisäksi yrityksen valitsemat värit luovat hyvän kontrastin minä yhdistelmänä tahansa: niillä voi kiinnittää ohikulkijoiden huomion, ja ne vangitsevat katseen tarroissa, collegepaidoissa ja muissa tuotteissa.

Lihavoitujen kirjainten ja virtaviivaisen ilmeen ansiosta logo näyttää modernilta, vauhdikkaalta ja energiseltä – täydelliseltä voimaharjoitteluun erikoistuneelle kuntosalille. Logossa käytetyt teräväkulmaiset fontit kiinnittävät takuulla mahdollisten asiakkaiden huomion. Vistan 99designs-asiantuntijat huomauttavat, että erityisen teräväkärkiset muodot antavat kapinallisen vaikutelman ja sopivat hyvin yhteen tummien värien kanssa. Se kannattaa muistaa, jos aiot painattaa logosi vaatteisiin ja asusteisiin.

VistaPrint-vinkki

Jokaiseen väriin liittyy uniikki merkitys. Kun valitset pienyrityksesi väripalettia, varmista, että kerrot brändin väreillä oikean viestin. Saat lisätietoja tutustumalla Vistan 99designs-palvelun Psychology of Color (Värien psykologia) -oppaaseen.

2. Mainosta brändiäsi monilla kätevillä tuotteilla

Kun suunnittelet logoa pienyrityksellesi, muista, että logoa käytetään monissa eri tuotteissa ja monilla eri alustoilla. FITNESS MAX 10X -logo toimii erityisen hyvin vaatteissa, koska logoa voi muokata tarpeen mukaan. Tyylitelty ”X” tekee vaikutuksen sekä erikseen että koko nimen kanssa painettuna, ja logo erottuu ympäristöstään sekä punaisena että mustana. Vaikka tuotteeseen ei aina painettaisi koko nimeä, pelkkä X-kuvake ja värit auttavat yhdistämään logon yritykseen.

Kun logo on valmis, sinun on päätettävä, minkälaisiin tuotteisiin haluat painattaa sen. FITNESS MAX 10X -yrityksen logo on painettu kangaskasseihin, pulloihin ja mukeihin, kyniin, tarroihin ja collegepaitoihin. Ne muodostavat mainion yhdistelmän edullisia mutta hyödyllisiä tuotteita, joista asiakkaat varmasti pitävät ja joita he voivat käyttää usein.

3. Luo oma asiakasyhteisö

Kun sinulla on brändi, jota ihmiset haluavat edustaa, puskaradiomarkkinointi alkaa toimia välittömästi. 92 % kuluttajista luottaa ystävien ja perheenjäsenten antamiin suosituksiin muita markkinointikanavia enemmän. Jos joku vielä pukee logosi päälleen, on selvää, että hän tukee yritystäsi ja suosittelee sitä.

Voit myydä brändättyjä tuotteita liikkeessäsi tai ravintolassasi, mutta tuotteiden lahjoittaminen on paras tapa varmistaa, että ihmiset pääsevät käyttämään niitä. Jos kyse on kynien ja tarrojen kaltaisista edullisista tuotteista, rohkaise asiakkaita ottamaan niitä mukaansa liikkeestä lähtiessään – et voi tietää, mihin tuotteet vielä päätyvät ja kuka ne näkee! Voit myös koota valikoiman tuotteita, joilla palkitset muutaman onnekkaan: voit yllättää viikon sadannen asiakkaan iloisesti tai järjestää ilmaislahjakilpailun haluamallasi sosiaalisen median kanavalla.

Sosiaalinen media on mahtava tapa kasvattaa puskaradiomarkkinointia ja olla yhteydessä omaan yhteisöön. Motivoi asiakkaita seuraamaan sinua alekampanjoilla, uutisilla ja ilmaislahjatapahtumilla, ja rohkaise seuraajia merkitsemään sinut omiin postauksiinsa. Näin tietoisuus brändistäsi kasvaa myös oman verkostosi ulkopuolella.

VistaPrint-vinkki

VistaCreate-palvelun avulla luot edukseen erottuvat somepostaukset ilmaislahjakampanjoita varten. Valitse suosikkisi Instagramiin, Facebookiin, Twitteriin ja muihin kanaviin sopivista tuhansista mallipohjista, ja räätälöi valintasi käyttämällä omaa logoasi ja brändin värejä.

Valmis tyyli

Tässä on esitelty kaikki tuotteet, joita FITNESS MAX 10X hyödyntää bränditietoisuuden kasvattamiseen huomiota herättävän logon avulla.

  1.  Vesipullot. Tällä hauskalla, ilmaisella mainostuotteella autat asiakkaita huolehtimaan riittävästä nesteensaannista treenin aikana – ja sen jälkeen!
  2.  Kangaskassit. Anna asiakkaiden huolehtia raskaasta työstä ja kantaa FITNESS MAX 10X -logoa ympäri kaupunkia.
  3.  Kynät. Kun asiakas on allekirjoittanut kuntosalin jäsenhakemuksen, anna hänen pitää kynä – et voi tietää, mihin se vielä päätyy!
  4.  Collegepuserot. Ylimittainen logo tekee mustasta perusmallisesta collegepuserosta edukseen erottuvan brändilähettilään.
  5.  Tarrat. Tarrojen ansiosta voit lisätä logosi mihin tahansa tuotteeseen.

Tutustu suunnittelijaan

Vistan 99designs-verkoston Banggayogia suunnitteli logon FITNESS MAX 10X -yritykselle. Hän sai inspiraatiota muiden kuntosalien tämänhetkisistä brändeistä. ”Muiden yrittäjien logosuunnitteluun ja historiaan perehtymällä saat paljon ideoita, joiden avulla voit suunnitella joukosta erottuvan logon.”

Banggayogia on erikoistunut logojen suunnitteluun, ja hän piirtää paljon luonnoksia ja tekee luovaa pohjatyötä aina uuden projektin aloittaessaan. Tutustu suunnittelijan portfolioon, jos haluat suunnitella hänen kanssaan sopivan ilmeen pienyrityksellesi, tai tutustu muihin suunnittelijoihin Vistan 99designs-palvelussa.