Luovia ideoita tärkeiden uutisten kertomiseen

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Onko luvassa häät, perheenlisäystä tai kenties muutto uudelle paikkakunnalle? Kun sinulla on tärkeää kerrottavaa, on luonnollista haluta jakaa uutiset ystävien, perheen ja läheisten kanssa.

Perinteinen tapa kertoa elämän kohokohdista ei tietenkään ole mitenkään huono (esimerkiksi uudesta yrityksestä kertominen flyerilla tai tulevista häistä kertominen kortilla). Tavallisuudesta poikkeava ja luova tapa esittää tärkeät uutiset voi kuitenkin tuoda tärkeään hetkeen vähän lisää iloa ja auttaa kiinnittämään huomiota.

Katsotaan seuraavaksi 5 luovaa ideaa, jotka saattavat innostaa myös sinua harkitsemaan oman elämäsi kohokohdista kertomista hauskalla, yllättävällä ja mieliinpainuvalla tavalla.

Luovia ideoita ilmoitusten suunnitteluun

  1. “Hän vastasi myöntävästi!” T-paidat
  2. Tervetuloa häihimme -kalenterit
  3. Me muutetaan -kortit
  4. Team Boy- ja Team Girl -vaahtomuovikyltit vauvan sukupuolen julkistamiseen
  5. Tyttö tuli / poika tuli -banderollit

“Hän vastasi myöntävästi!” T-paidat

Kihlautuminen on yksi jännittävimmistä hetkistä nuoren parin yhteisellä taipaleella – ja senpä tähden hetki halutaankin yleensä jakaa myös perheen, ystävien ja läheisten kanssa. Voisit toki jakaa erityisen hetken kertomalla kihlauksesta perinteisemmällä tavalla (kuten postin välityksellä), mutta mikset ottaisi läheisiäsi osaksi asiasta ilmoittamista?

Jos olet aikeissa kihlautua lähiaikoina, suunnittele t-paita, jossa lukee “Hän vastasi myöntävästi!” ja tilaa sitten t-paidat itsellesi ja kumppanillesi sekä lähipiirillesi. Kosittuasi kumppaniasi (ja hänen vastattuaan myöntävästi) kutsu ystävät ja perhe luoksenne juhlistamaan asiaa. Pyydä kaikkia pukeutumaan varta vasten suunnittelemiisi paitoihin ja ottakaa sitten yhteiskuva. Voit käyttää kuvaa kertomaan uutiset laajemmin ja lisätä sen vaikka tulevien häiden verkkosivustolle tai korttiin, jonka lähetät niille, jotka eivät päässeet paikan päälle.

Itse suunnitellut t-paidat ovat luova ratkaisu ja lisäksi myös loistava tapa saada läheisesi mukaan ilonpitoon uusia muistoja luomaan. Ne ovat lisäksi hauska muisto hetkestä, jolloin sinä ja kumppanisi päätitte sanoa “tahdon”.

Tervetuloa häihimme -kalenterit

On monia tapoja julkistaa avioliittoaikeet ja kutsua vieraita häihin. Jos perinteiset kutsukortit eivät puhuttele sinua, saattaisi kalenteri olla mieleisesi hauska ja vähän tavallisesta poikkeava tapa kutsua häihin.

Valitse 12 lempivalokuvaasi sinusta ja tulevasta puolisostasi – yksi joka kuukaudelle. Suunnittele kalenteri sitten itse ja sisällytä siihen myös merkintä hääpäiväsi kohdalle. Näin tärkeä päivä on valmiiksi merkitty kutsuvieraiden kalentereihin, jotka toimivat samalla myös käytännöllisinä muistoesineinä.

Me muutetaan -kortit

Ilmoituskortti ei välttämättä ole kaikista omaperäisin tapa tärkeän asian kertomiseen. Mutta joskus kortti vaan on tehokkain väline – varsinkin kun suunnittelet muuttoa.

Jos olet muuttamassa, on tärkeää, että ihmiset tietävät uuden osoitteesi ja sen, milloin muutat, jotta he löytävät sinut myös jatkossa. Ilmoituskortti on erinomainen tapa ilmoittaa muutosta etukäteen ja antaa samalla läheisillesi konkreettinen muistutus uudesta osoitteestasi.

Mutta vaikka kortit ovatkin perinteisempi ilmoitusmenetelmä, se ei suinkaan tarkoita sitä, ettetkö voisi heittäytyä luovaksi myös niiden suunnittelussa. Yksi idea on sisällyttää ilmoitukseen kaksi korttia: yksi, jossa on muuton päivämäärä ja uusi osoite, ja lisäksi toinen, johon on valmiiksi täytetty uusi osoitteesi. Näin ystävät, sukulaiset ja työkaverit voivat lähettää sinulle onnittelunsa uuden kotisi johdosta suoraan uuteen osoitteeseen.

Team Boy- ja Team Girl -vaahtomuovikyltit vauvan sukupuolen julkistamiseen

Juhlat sukupuolenjulkistusta varten ovat yleistyneet viime vuosina. Vaikka onkin itse juhlan tarkoitus ilmoittaa, onko luvassa poika- vai tyttövauva, voi olla hauska laittaa vieraat osallistumaan jo ennen tiedon paljastamista. Mitä siihen tarvitset? Tarkoitukseen mukautetut vaahtomuovikyltit.

Ennen kuin paljastat sukupuolen, suunnittele vaahtomuovikyltit, joissa lukee ”Team Boy” tai ”Team Girl”. Kun vieraat saapuvat, pyydä heitä valitsemaan kyltit arvatakseen vauvan sukupuolen. Ennen kuin kerrot sukupuolen, ota yhteiskuva vieraista kyltteineen. Napsi sitten lisää kuvia samaan aikaan kun kerrot uutista – taltioi myös voittajajoukkueen reaktiot. Kuvat ovat loistavia jaettavaksi somessa – ja loistava tapa ilmoittaa vauvasi sukupuoli niille, jotka eivät olleet paikan päällä.

Tyttö tuli / poika tuli -banderollit

Jos päätät olla paljastamatta sukupuolta, ilmoitus tapahtuu vasta vauvan syntymän jälkeen. Voit valita perinteisen ilmoitustavan, tai voit soveltaa luovuutta myös kun kerrot, että olet toivottanut pienen ihmisenalun tervetulleeksi maailmaan. Ja jos haluat toteuttaa luovuuttasi mutta pitää asian simppelinä, banderolli on loistava valinta.

Ripusta Poika tuli- tai Tyttö tuli -banderolli sinne, mistä vieraat sen näkevät. Se on loistava tapa kertoa ystäville, perheelle ja muille vierailijoille, uuteen perheenjäseneesi liittyvät uutiset. Voit esimerkiksi ripustaa banderollin sairaalahuoneesi ulkopuolelle tai kotisi ulko-oveen. Lisäksi, jos haluat tehdä ilmoituksen laajemmalle yleisölle, voit helposti ottaa valokuvan banderollin edustalla (vauva kainalossa tietysti!) ja joko jakaa kuvan somessa tai painattaa sen ilmoituskortille kertoaksesi iloiset uutiset postin välityksellä.

Vistaprintin vinkki

Jos sinulle läheinen henkilö saa lapsen, kokeile suunnitella tuoreille vanhemmille Tervetuloa kotiin -banderolli – ja ripusta se heidän koti-oveensa, jotta he näkevät sen heti ensimmäisenä tullessaan kotiin perheen uusimman tulokkaan kanssa.