LUO HALUAMASI TYYLI Tasokkaat tuotepakkaukset

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Pakkaus on vain yksi osa yhtenäistä brändäystä, joka voi vahvistaa koko markkinointisi uskottavuutta. Pakkauksen ulkonäkö väreistä typografiaan heijastaa brändisi identiteettiä – usein se antaa asiakkaalle tämän ensimmäisen (ja lopulliseksi jäävän) vaikutelman yrityksestä. Kannattaa muistaa, että jos asiakas tekee tilauksen verkossa, pakkauksesi on ensimmäinen asia, jonka hän näkee tilauksen saapuessa. Jos asiakas tekee ostoksen kivijalkamyymälässä, miellyttävä pakkaus luo positiivisen, mieleenpainuvan vaikutelman, jonka asiakas muistaa vielä kauan liikkeessä asioituaan.

Olitpa pakkaamassa myymälästä ostettuja tuotteita tai verkkotilauksia, voit hyödyntää yrityksesi tyyliä ja persoonallisuutta (kuten logoa, brändin värejä ja typografiaa) ja elävöittää tuotepakkauksia upeilla tarroilla, postikorteilla, roikkuvilla lapuilla ja muilla tarvikkeilla. Chris Johnson, Vistan 99designs-suunnittelija, loi logon Lune Candles -brändille käyttämällä värejä, fontteja ja muotoiluelementtejä, jotka sopivat kaikenlaisiin materiaaleihin.

Aloita logon suunnittelusta

Yritystä perustaessasi logo on yksi ensimmäisistä asioista, joita tarvitset. Logo on brändi-identiteetin visuaalinen kuvaus, joten se täytyy sisällyttää kaikkiin markkinointimateriaaleihin – myös pakkauksiin. Mieti logoa suunnitellessasi, miten se auttaa ilmentämään brändisi luonnetta eri tuotteissa. Täältä voit katsoa, miten Lune Candles käyttää joissakin pakkaustuotteissa koko logoa (sekä tekstiä että kuvaa) ja joissakin logon muokattua versiota. Tarroihin ja roikkuviin lappuihin painetaan pelkkä kuunsirppi, kun taas pakkausteippiin kirjoitetaan brändin koko nimi.

VistaPrint-vinkki

Ei ole väliä, tarvitsetko logoa juuri perustamallesi yritykselle, vai pyritkö nuorentamaan nykyisen yrityksesi ilmettä – Vistan 99designs-ammattilaiset auttavat mielellään.

Väripaletti

Kun valitset brändin värejä, huomioon otettavia asioita on paljon: haluatko käyttää energisiä ja lämpimiä sävyjä vai rauhoittavia ja kylmiä värejä? Sinisen eri sävyt sopivat hyvin Lune Candles -brändille, koska ne viittaavat taivaasta inspiraationsa saaneeseen tuotenimeen ja yötaivaan täyteläisiin väreihin. Kynttiläyritys käyttää sinisen eri sävyjä ja brändin omia väriyhdistelmiä, jotka antavat pakkausmateriaaleille luovan ja monipuolisen ilmeen. Yhtenäisen väripaletin ansiosta Lune voi käyttää eri värejä ja kuvia tarroissa, roikkuvissa lapuissa ja postikorteissa niin, että ne ovat kaikki hieman erilaisia mutta silti uskollisia brändin tyylille.

Typografia

Kun valitset brändi-identiteetillesi sopivaa typografiaa, lopputuloksen on oltava helppolukuinen ja huomiota herättävä. Kirjasintyyppi heijastaa myös brändin persoonallisuutta, äänensävyä ja luonnetta, minkä lisäksi sen pitää näyttää hyvältä pienyrityksen kaikissa pakkausmateriaaleissa. Voit vahvistaa brändi-identiteettiä käyttämällä aina samaa (tai korkeintaan kahta) kirjasinta, oli kyse sitten roikkuvista lapuista tai tuote-etiketteinä toimivista tarroista.

Lune Candlesin ensisijainen kirjasintyyppi näyttää olevan peräisin suoraan satukirjan sivulta. Kiehtovat yksityiskohdat ja kullanhohto muistuttavat brändin taivaallisesta inspiraation lähteestä. Yrityksen toissijainen kirjasintyyppi on sans serif, joka on yksinkertaisempi ja helppolukuisempi ja sopii siis täydellisesti flyerien ja esitteiden pitempiin tekstikappaleisiin.

Koko valikoima

Suunnittele valikoima pienyrityksellesi sopivia pakkaustuotteita ja varmista, että kaikissa käytetään yhtenäisiä värejä ja kirjasintyyppejä. On myös tärkeää huomioida, minkälaisia tuotteita myyt ja miten haluat pakata tavarat. Myytkö pelkästään verkossa? Et välttämättä tarvitse paperikasseja. Myytkö irtoteetä grammoittain? Harkitse tuotteen pakkaamista ympäristöystävällisiin lasipurkkeihin, jotka voit merkitä logotarroilla.

Katso, minkä tuotteiden avulla Lune Candles varmistaa, että pakkaukset ovat aina yhdenmukaisia ja näyttävät upeilta.

  1.  Paperikassit. Voit brändätä tavallisen paperikassin lennossa lisäämällä (tai kiinnittämällä) siihen logollasi varustetun tarran.
  2.  Pakkausteippi. Painattamalla logosi sekä pakkausten ulko- että sisäpuolella hyödynnettävään pakkausteippiin vahvistat brändi-identiteettiä.
  3.  Roikkuvat laput. Voit kiinnittää roikkuvat laput tuotteisiin brändisi värejä toistavalla nauhalla tai narulla.
  4.  Tarrat. Tarra-arkkien pyöreillä tarroilla muutat tavalliset paperituotteet brändätyiksi pakkausmateriaaleiksi.
  5.  Tervehdyskortit. Suunnittele kiitoskortteja, joita voi sujauttaa jokaiseen tilaukseen. Kohopainatusfoliointi antaa korteille ainutlaatuisen ilmeen.
  6.  Postikortit. Levitä sanaa tarjouskampanjasta tai uudesta tuotteesta postikortilla. Kraft-paperi lisää korttiin hieman tekstuuria.
  7.  Rullatarrat. Rullatarrojen ansiosta voit lisätä logosi lähes mihin tahansa tuotteeseen.

Tutustu suunnittelijaan

Lune-kynttiläyrityksen logon loi Chris Johnson Vistan 99designs-verkostosta. Inspiraationa toimivat taivaallinen teema ja käsinpiirretyt elementit. ”Suunnittelin kuunsirpin, josta ikään kuin tippuu sulaa vahaa, mikä kuvaa yrityksen tuotetta eli kynttilää.”

Chris on monipuolinen suunnittelija, joka luo mielellään hauskoja, heleän värikkäitä kuvia ja liikegrafiikkaa. Hän kuuluu Vistan 99designs-verkostoon, joten käy tutustumassa hänen portfolioonsa, jos haluat suunnitella brändisi ilmeen hänen kanssaan.

Vistan 99designs auttaa sinua suunnittelemaan logon tai brändätyn tyylin, jota on helppo soveltaa pakkausmateriaaleihin. Kun upea logo sitten on valmis, voit Lunen tapaan herättää sen eloon hienoilla pakkaustarvikkeilla, jotka ilahduttavat asiakkaitasi varmasti.