Näin suunnittelet banderollin yrityksellesi

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Kun kyse on yrityksen mainostamisesta, ensimmäisenä tavoitteena tulisi olla ohikulkijoiden huomion kiinnittäminen. Banderollit ovat yksi suorimmista ja tehokkaimmista vaihtoehdoista huomion kiinnittämiseen, myös vähän kauempaa.

Onneksi banderollin luominen on helpompaa kuin uskotkaan… Vähäisen suunnittelun ja muutamien vinkkien avulla onnistut varmasti. Näin voit luoda banderollin, joka saa päät kääntymään.

  1. Päätä, mihin sijoitat banderollin.
  2. Pidä viesti yksinkertaisena.
  3. Hyödynnä visuaalista ja kerronnallista hierarkiaa.
  4. Valitse helppolukuinen fontti.
  5. Käytä värejä luomaan kontrastia.
  6. Valitse mallipohja.

1. Päätä, mihin sijoitat banderollin.

Paikka, johon aiot ripustaa banderollin, vaikuttaa kokoon, väriin, viestiin ja materiaaliin liittyviin valintoihin. Tuleeko banderolli liikkeesi oven yläpuolelle, urheilutapahtumaan, markkinoille vai ikkunaan? Kaksipuolinen banderolli voi olla erinomainen valinta, jos haluat viestisi näkyvän asiakkaille sekä myymälän sisä- että ulkopuolella, kun taas sisäänvedettävä banderolli sopii täydellisesti otettavaksi mukaan messuille ja markkinoille.

Mieti, mitä yleisösi tekee katsoessaan banderollia – seisovatko he, kävelevätkö he, ajavatko he autoa vai istuvatko junassa – ja kuinka kaukana he ovat. Tämä vaikuttaa esimerkiksi banderollin kokoon, käyttämääsi fonttiin, ja siihen kannattaako valita pysty- vai vaakasuuntainen malli ja kuinka monta sanaa kannattaa käyttää. Sinun on myös otettava huomioon, mitä banderollin taustalla näkyy (esim. lehtipuita, punatiiltä vai valkoinen seinä). Banderollin on hyvä erottua taustaa vasten. Sekin auttaa kiinnittämään asiakkaan huomion.

VistaPrintin vinkki

Banderollin sijoittaminen vaikuttaa myös materiaalivalintaasi. Vaikka ulkobanderolleja, kuten vinyyli- ja verkkovaihtoehtoja, voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona, sisäkäyttöön tarkoitetut banderollit eivät sovellu niin hyvin ulkokäyttöön.

2. Pidä viesti yksinkertaisena.

Banderollilla tulee olla yksi pääasiallinen tarkoitus. Päätä siis, mikä yhden asian haluat ihmisten tekevän nähtyään banderollisi. Saatat esimerkiksi haluta ihmisten tulevan sisälle liikkeeseesi, pyytävän tarjousta tai käyvän verkkosivustollasi. Oli banderollisi tavoite mikä tahansa, varmista, että toimintakehotus on selkeä ja ytimekäs.

Sanojen kohdalla vähemmän on enemmän. Useimmiten banderollisi nähdään kaukaa (ja ehkä vain sekunnin murto-osan ajan, jos katsoja on liikkeellä autoillen), joten varmista, että viestisi on helposti ymmärrettävä. Valitse lyhyitä, suoria, helposti luettavia fraaseja ja vältä tarpeettomia sanoja – jos voit jättää sanan pois viestiäsi muuttamatta, tee se.

3. Hyödynnä visuaalista ja kerronnallista hierarkiaa.

Viestisi ja tietojesi järjestyksellä eli hierarkialla on iso vaikutus banderollin tehokkuuteen. Korosta tärkeimpiä tietoja ja varmista, että pääviesti erottuu joukosta, olipa se sitten suurennettu valokuva tai lihavoitu otsikko.

Järjestä muut elementit (toissijaiset tai lisätiedot) pääkohdan ympärille käyttäen pienempää kirjasintyyppiä.

VistaPrintin vinkki

Jos banderollissasi on kuvia, varmista, että ne ovat korkearesoluutioisia ja laadukkaita. Niiden on hyvä näyttää teräviltä ja selkeiltä suurena painettuina, joten käytä aina alkuperäisiä, pakkaamattomia tiedostoja parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

4. Valitse helppolukuinen fontti.

Perinteisten, selkeiden fonttien, kuten Helvetica, Century Gothic ja Verdana, käyttö banderollissa auttaa luomaan ammattimaisen vaikutelman pitäen samalla luettavuuden korkeana. Niin houkuttelevaa kuin se onkin, vältä leikkisiä ja epätavallisia fontteja – ne vain vaikeuttavat sanomasi lukemista.

Banderolliasi katsotaan yleensä vähän kauempaa, joten harkitse suurempaa fonttikokoa. Tässä taulukossa näet kirjaimen korkeuden ja lukuetäisyyden välisen yhteyden. Voit käyttää tietoa määrittäessäsi, kuinka suuria kirjainten tulee olla tavoittaaksesi kohdeyleisösi. Käytä malttia myös, kun yhdistelet eri fonttikokoja… ja pidättäydy korkeintaan kolmessa eri koossa, jotta mallisi ei näytä kaoottiselta.

5. Käytä värejä luomaan kontrastia.

Vaikka banderolli kannattaa yleensä pitää linjassa brändin kanssa käyttämällä samoja värejä, joita käytät muualla markkinoinnissa, on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota eri värien yhdistelemiseen. Yleissääntönä on, että kirjainten ja taustan välillä kannattaa suosia suurta kontrastia, eli valita kannattaa tumma fontti vaaleaa taustaa vasten tai päinvastoin.

Yritä lisäksi välttää pastellivärejä, jotka yleensä sulautuvat taustaan, ja valitse sen sijaan kirkkaampia värejä. Jos brändivärisi ovat pehmeitä ja vaaleita, luo samasta sävystä vähän voimakkaampi versio tuottaaksesi suuremman kontrastin.

6. Valitse mallipohja.

Nyt kun tiedät, kuinka voit suunnitella banderollin, joka erottuu, on aika katsoa kokonaiskuvaa. Yksinkertaisin tapa on aloittaa muokattavasta mallista. Lisää sitten oma viesti, valitse fontti, lataa logosi ja muokkaa sommittelua, kunnes banderolli näyttää mieleiseltäsi.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on jo oma malli katsottuna, voit ladata sen ja käyttää sitä valitsemassasi banderollissa. Kokemuksemme mukaan Adobe Photoshop- ja Illustrator-tiedostot ovat parhaat tiedostomuodot mallin lataamiseen.

VistaPrintin vinkki

Haluatko jättää suunnittelutyön ammattilaisen tehtäväksi? Löydä suunnittelija, joka voi toteuttaa visiosi: Vistan 99designs.