Miten pienyrittäjät voivat juhlistaa (ja osoittaa kannattavansa) Pride-kuukautta?

Arvioitu lukuaika: 4 minuuttia

Kesäkuu on maailmanlaajuinen Pride-kuukausi. Pienyrityksen omistajana tämä on sopiva hetki osoittaa tukesi lhbtiq+ -yhteisölle: kannata tapahtumaa näkyvästi, juhlista yhdenvertaisuutta ja osoita, että yrityksesi on turvallinen tila kaikille. Lue lisää: tässä artikkelissa lhbtiq+ -pienyrittäjät antavat tärkeää tietoa kaikille ja vinkkejä Pride-kuukauden tukemiseen.

Mikä Pride-kuukausi on?

Alun perin ”Gay Pride -marssi” (eli ”Christopher Streetin vapautuspäivä”) järjestettiin kesäkuun viimeisenä sunnuntaina. Sillä haluttiin muistaa vuoden 1969 Stonewallin mellakoita Manhattanilla. Ne olivat tärkeä tapahtuma homojen oikeuksia ajavan liikkeen kannalta Yhdysvalloissa. Stonewall Inn oli yksi New Yorkin suosituimmista homobaareista, johon poliisi teki ratsian kesäkuussa 1969. Monet lhbtiq+ -yhteisöön kuuluvat pidätettiin ja vangittiin, ja tieto ratsiasta levisi läpi kaupungin. Seurauksena oli seuraavaan viikkoon jatkunut mellakka- ja mielenosoitusaalto. Vaikka mielenosoitus ei ollut historian ensimmäinen, monet pitävät juuri tätä tapahtumaa käännekohtana taistelussa lhbtiq+ -oikeuksien puolesta.

Seuraavana vuonna New Yorkissa järjestettiin ensimmäinen Pride-marssi Stonewallin mellakan vuosipäivän kunniaksi. Sen jälkeen Pride-tapahtumasta on tullut kuukauden kestävä juhla, jolla kasvatetaan tietoisuutta jatkuvista ponnisteluista lhbtiq+ -yhteisön yhtäläisten oikeuksien sekä tasa-arvoisen ja oikeudenmukaisen kohtelun takaamiseksi monissa kaupungeissa ympäri maailmaa. Useissa maissa kesäkuu on virallinen maailmanlaajuinen Pride-kuukausi, vaikka joissakin kaupungeissa Pride-tapahtumat saatetaan järjestää muina päivinä. Eri puolilla maailmaa järjestettävät Pride-juhlat on koottu International Gay & Lesbian Travel Association (ILGTA) -järjestön kalenteriin.

Mitä Pride-kumppanuus tarkoittaa?

Voit kannattaa liikettä kumppanina, vaikka et kuuluisikaan lhbtiq+ -yhteisöön. Aloita lukemalla tietoa lhbtiq+ -ihmisten kokemasta sorrosta, edelleen jatkuvasta taistelusta ja siitä, miten yhteisö haluaa nyt tulla hyväksytyksi ja tunnustetuksi. Etsi kirjallisuutta ja elokuvia, joiden tekijänä ovat lhbtiq+ -ihmiset, äläkä vaikene, jos huomaat tietojen vääristelemistä tai kuulet ikäviä vitsejä (joko somessa tai tosielämässä). Älä tee oletuksia toisen henkilön seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä. Pyri sen sijaan olemaan ennakkoluuloton, halukas esittämään kysymyksiä ja laajentamaan ymmärrystäsi – näin voit tukea liikettä paremmin.

Pienyrittäjänä voit varmistaa, että työntekijäsi ja asiakkaat tietävät yrityksesi olevan turvallinen tila – eikä pelkästään Pride-kuukauden aikana. Jotkin pienyritykset ovat painattaneet julisteisiin ja muihin suurtulosteisiin viestejä: ”Turvallinen paikka kaikille”, ”Rakkaus voittaa”, ”Ylpeys muuttaa maailmaa”. Mieti, voisitko ripustaa samanlaisen viestin liikkeesi ikkunaan tai lisätä sen kotisivuillesi tai sometilillesi. Voit pitää viestiä esillä koko vuoden ajan.

Kauneus- ja ihonhoitotuotteita valmistavan Beekman 1802 -yrityksen omistajat tohtori Brent Ridge ja hänen miehensä Josh Kilmer-Purcell haluavat varmistaa kaikkien työntekijöidensä tietävän, mitä Pride-kumppanuus tarkoittaa. ”Varmistamme, että kaikki tiimimme jäsenet oppivat toimimaan inklusiivisesti, hyväksyvästi ja empaattisesti vuoden jokainen päivä. Pride on loistava hetki muistuttaa tiimiä siitä, että he toimivat esimerkkinä paikalliselle yhteisölle.”

Miten lhbtiq+ -pienyrittäjät voivat mainostaa yritystään Pride-kuukautena?

Jos katsot kuuluvasi lhbtiq+ -yhteisöön, kesäkuu on loistava tilaisuus osoittaa ylpeytesi yhteisön jäsenenä. Luo yhteyksiä asiakkaisiin ja anna heille parempi käsitys siitä, kuka olet yrityksen omistajana, ideoijana ja henkilönä.

Kesäkuun aikana voit myös etsiä sopivia tilaisuuksia vain lhbtiq+ -yhteisölle suunnattuun markkinointiin. Oli kyse sitten virtuaalisista markkinapaikoista tai läheisistä festivaaleista, mainosta tuotteitasi ja palvelujasi yleisölle, joka tukee sinua.

Neljä tapaa, joilla pienyrittäjät voivat juhlistaa Pride-kuukautta

1. Pukeudu Pride-teemaan

Päivitä työntekijöiden työasu kesäkuun ajaksi Pride-teemaan liittyvällä kuvalla tai erityisellä sateenkaarilogolla. Voit painattaa T-paitoja, kangasmaskeja, tarroja tai nimikylttejä: valitse haluamasi ja osoita tukesi lhbtiq+ -yhteisölle ylpeästi ja näkyvästi.

2. Koristele liikkeen julkisivu – sekä katutasolla että verkossa

Kivijalkaliikkeen julkisivun tai yrityksen kotisivut kannattaa koristella Pride-teeman kuvilla. Verkossa Pride-teemaa voi laajentaa päivittämällä kotisivujen bannerit ja käyttämällä värikkäitä mallipohjia somepäivityksiin. Päästä luovuutesi valloilleen liikkeessä: suunnittele banderolleja, julisteita ja mainoskylttejä Pride-kuukauden juhlistamiseksi. Näytä asiakkaille, että kuulut lhbtiq+ -yhteisöön tai tuet liikettä. Osoita tukesi ympäri vuoden hyödyntämällä jotain pienimuotoisempaa tapaa, kuten paria ikkunatarraa.

Brent muistuttaa, että ikonisessa sateenkaarilipussakin on paljon voimaa. ”Vaikka Pride-lippu on varsin yksinkertainen, se on mielestämme myös hyvin voimakas ja merkityksellinen. Sen näkeminen viestittää heti, että tuet ihmisten oikeutta rakastaa ja elää vapaasti. Jos olet Pride-liikettä kannattava pienyrittäjä, emme voi korostaa tarpeeksi, kuinka tärkeää tukesi osoittaminen on.”

Jos olet Pride-liikettä kannattava pienyrittäjä, emme voi korostaa tarpeeksi, kuinka tärkeää tukesi osoittaminen on.”
Beekman 1802 -yrityksen omistaja tri Brent Ridge

3. Suunnittele hyvää tekevä tuote ja tuota sitä rajoitettu määrä

Osoita tukesi käytännön tasolla: suunnittele uusi tuote ja lahjoita osa tuotoista voittoa tavoittelemattomalle järjestölle, joka tukee lhbtiq+ -yhteisöä ja taistelee yhtäläisten oikeuksien puolesta. Voit lisätä ruokalistalle kuukaudeksi jäätelömaun tai suunnitella mukin, peiton tai T-paidan, joita tuotetaan vain rajoitettu erä. Näin luot uuden tuotteen ympärille positiivista pöhinää ja autat keräämään varoja tärkeään tarkoitukseen.

Vistaprintin vinkki

Suunnittele uusi rajoitetun erän tuote yhdessä lhbtiq+ -taiteilijan kanssa. Näin tuet ja juhlistat taiteilijan luovaa työtä ja kasvatat tietoisuutta koko yhteisöstä.

4. Kerro Pride-identiteetistä ja -tuestasi asiakkaille

Jos olet lhbtiq+ -yhteisöön kuuluva pienyrittäjä, kutsu asiakkaat juhlistamaan Pride-kuukautta kanssasi. Julkaise postaus sosiaalisessa mediassa tai lähetä sähköpostikirje, jossa kerrot henkilökohtaisesta yhteydestäsi Pride-liikkeeseen. Näin autat asiakkaita tutustumaan sinuun paremmin.

Jos et itse kuulu lhbtiq+ -yhteisöön mutta tunnet itsesi liikkeen kannattajaksi ja tukijaksi, nyt sinulla on tilaisuus ilmaista se. Varmista, että asiakkaat tietävät kantasi: postaa Instagramissa tai ripusta liikkeeseen banderolli. Varusta tuotepakkaukset ”Rakkaus voittaa” tai ”Pride 2021” -tarroilla, ja lähetä varojenkeräyksessä auttaneille asiakkaille kiitospostikortteja.

Viisi tapaa Pride-kuukauden juhlistamiseen vuonna 2021

  1. Pukeudu Pride-teemaan T-paitojen tai tarrojen avulla.
  2. Lisää Pride-teemaan liittyviä kuvia yrityksesi kotisivuille.
  3. Koristele liikkeen julkisivu lipuilla, julisteilla ja muilla suurtulosteilla.
  4. Kerää varoja lhbtiq+ -yhteisöä tukevalle järjestölle.
  5. Kerro asiakkaillesi siitä, että tuet Pride-liikettä.

Tämä artikkeli kirjoitettiin yhteistyössä Vistaprintin lhbtiq+ -työntekijäryhmän kanssa.