Mukavia tapoja kiittää asiakkaitasi ja työntekijöitäsi tämän vuoden päätteeksi

Arvioitu lukuaika: 4 minuuttia

“Kiitos” on tärkeä sana kaikkina vuodenaikoina… mutta erityisesti vuoden lähestyessä loppuaan. On monia huomaavaisia eleitä, joiden avulla voit osoittaa asiakkaillesi ja työntekijöillesi, miten paljon arvostat heidän asiakkuuttaan ja työpanostaan.

Voit ilmaista kiitollisuutesi esimerkiksi mukavan joulukortin tai yksilöllisen lahjan välityksellä. Tässä on joitakin edullisia lahjaideoita, joiden avulla voit sanoa asiakkaillesi ja työntekijöillesi “kiitos” vuoden päätteeksi. Tällainen ele vahvistaa yrityssuhteita, luo positiivisen vaikutelman ja tuo joulumieltä kaikille.

Kiitä asiakkaitasi esimerkiksi näillä:

 1. Ilmainen lahjapaketointi
 2. Käsinkirjoitetut kiitoskortit
 3. Personoidut joulukortit
 4. Maksuton toimitus joulunaikaan
 5. Yllätyslahjat tai alennukset
 6. Huomaavaiset brändätyt lahjat

Kiitä työntekijöitäsi esimerkiksi näillä:

 1. Työtilojen kohennukset
 2. Virkistystapahtumat
 3. Ansioiden perusteella jaettavat palkinnot
 4. Yksilölliset lahjat
 5. Lahjoitukset hyväntekeväisyyteen
 6. Lomien jälkeiset kannustimet

Kiitollisuutesi ilmaiseminen asiakkaitasi kohtaan

1. Tarjoa ilmainen lahjapaketointi.

Tekivätpä asiakkaasi ostoksia fyysisessä myymälässäsi tai verkkokaupassasi, voit säästää heidän puolestaan aikaa, vaivaa ja energiaa tarjoamalla tilauksen mukana maksuttoman paketointipalvelun. Voit käyttää lahjapusseja, -nauhoja ja -papereita sekä toimitusmateriaaleja, jotka vastaavat yrityksesi värejä ja ilmettä, ja vahvistaa tällä tavoin hienovaraisesti myös omaa brändiäsi. Tarjoa mukaan myös personoitu joulukortti, jolloin valmis tuote on täysin valmis annettavaksi lahjana.

2. Lisää kuhunkin tilaukseen käsinkirjoitettu kiitoskortti.

Jos et pysty ilmaisemaan arvostustasi kasvokkain, tee se käsinkirjoitetun kortin välityksellä. Sisällyttämällä mukaan pienen henkilökohtaisen viestin lähettämiisi kortteihin voit osoittaa asiakkaillesi, kuinka paljon arvostat heitä.

3. Lähetä personoitu joulukortti.

Tilattuasi setin joulukortteja omalle pienyrityksellesi käytä muutama minuutti siihen, että kirjoitat niihin kaikkiin pienen tervehdyksen. Tämä vie hiukan enemmän aikaa, mutta asiakkaat todella arvostavat tällaista henkilökohtaista elettä. Lähetä korttisi hyvissä ajoin ennen joulunaikaa (marraskuun alkupuolella) – tämä auttaa pitämään yrityksesi kortin vastaanottajan mielessä jouluostosten sesonkiajan käynnistyessä toden teolla.

Vistaprintin vinkki

Sisällytä joulukorttiesi mukaan kuponki tai alennuskoodi, joka kannustaa asiakkaitasi tekemään ostoksia liikkeessäsi.

4. Tarjoa ilmainen toimitus joulunaikaan.

Kontaktiton maksaminen oli suosittua viime vuonna… valmistaudu siis toimimaan jälleen joulupukkina ja tarjoa asiakkaillesi maksuton toimitus. Saapuipa ovelle sitten valmiiksi paketoitu lahja tai iso erä lahjakortteja, asiakkaat arvostavat tätä kätevää palvelua aina. Toimituksen lisäksi voit tarjota vaivattoman noutomahdollisuuden liikkeesi ulkopuolelta. Kannusta asiakkaitasi tekemään ostoksensa verkossa ja noutamaan ne liikkeesi ulkopuolelta. Voit luoda erillisen noutopaikan helposti selkeiden opasteiden avulla.

5. Yllätä asiakkaasi lisäeduilla tai alennuksilla.

Aika ennen joulua tarjoaa usein erilaisia alennusmyyntitilaisuuksia. Auta asiakkaitasi tuntemaan olonsa erityisen arvostetuiksi tarjoamalla heille yllätysalennuksia ja muita etuja. Jos joku tekee isomman ostoksen myymälässäsi, lähetä hänelle kiitosviesti sähköpostitse ja liitä mukaan kuponkikoodi hänen seuraavaa käyntiään varten. Jos asiakas vierailee kahvilassasi ja ostaa lahjakortit kaikille työntekijöilleen, tarjoa hänelle ilmaiset kahvit. Odottamattomat ystävälliset teot käytännöllisesti katsoen takaavat sen, että niiden kohteena olleet ihmiset kertovat yrityksestäsi myös muille… ja sinäkin saat siinä samalla ripauksen hyvää karmaa!

6. Anna huomaavainen lahja, jossa on mukana oma brändisi.

Laita logosi näkyville johonkin käytännölliseen esineeseen, kuten kahvimukiin tai seinäkalenteriin. Tämä pitää sinut asiakkaidesi mielessä. Sisällytä nämä lahjat mukaan myymälässäsi tai verkkokaupassasi tehtyihin ostoksiin tai toimita ne (yhdessä yrityksesi joulukortin kanssa) paikallisille asiakkaillesi.

Lahjaideoita työntekijöitä varten

7. Kohenna heidän työtilojaan.

Riippumatta siitä, ovatko työntekijät yrityksesi tiloissa vai etätöissä, varmista, että heillä on kaikki tarvitsemansa asiat. Ehkäpä ergonominen toimistotuoli tai mukavasti sisustettu taukotila parantaisi heidän työolojaan? Työntekijöiden mukavuudesta huolehtiminen on yksinkertainen tapa osoittaa kiitollisuutta heidän työpanoksestaan kaikkina vuodenaikoina, mutta he saattavat arvostaa sitä erityisesti joulunajan kiireisen sesongin jälkeen.

8. Tarjoa heille jokin virkistystapahtuma.

Vie työntekijäsi syömään hyvin tai järjestä yhteinen tiimipäivä joko kasvokkain tai verkossa. Lähetä kaikille lahjakortti ravintolaan, jolloin koko porukka voi tilata maistuvan lounaan ja nauttia siitä yhdessä, tai kutsu heidät vaikkapa tietovisailuun, happy hour -baariin tai keilaamaan.

9. Anna työntekijöille tunnustusta jonkin palkinnon muodossa.

Pomon antamat kehut voivat merkitä todella paljon yleisen työmoraalin ja asenteen kannalta. Tee tästä tunnustuksesta virallisempi sertifikaatin tai “kuukauden työntekijä” -palkinnon avulla, ja julkista se joko firman tiloissa tai netissä järjestettävässä palkinnonjakotilaisuudessa.

10. Anna täysin yksilöllinen lahja.

Lomabonukset ja brändätyt collegepaidat ovat aina pidettyjä lahjoja, mutta voit myös antaa työntekijöillesi jotakin tätä henkilökohtaisempaa ja erityisempää. Jos joku työntekijöistäsi rakastaa ruoanlaittoa, anna hänelle jokin juuri julkisuutta saanut kokkauskirja sekä ainekset sen tunnetuimpaan reseptiin. Onko joku henkilökuntasi jäsen innokas muusikko? Lahjoita hänelle tunti paikallisessa äänitysstudiossa. Tällaiset todella yksilölliset lahjat osoittavat työntekijöillesi, että välität heistä, arvostat heidän harrastuksiaan ja olet todella kiinnostunut heistä myös ihmisinä.

11. Tee lahjoitus hyväntekeväisyyteen heidän nimissään.

Anna lahja, josta tulee kaikille hyvä mieli. Tee tänä vuonna työntekijäsi nimissä lahjoitus jollekin hyväntekeväisyyskohteelle, joka on lähellä hänen sydäntään. Tämä osoittaa työntekijällesi, että kunnioitat häntä ja välität hänestä.

12. Tuo uuteen vuoteen uutta energiaa lomien jälkeisen kannustimen avulla.

Monet alat ovat erityisen kiireisiä ennen joulua – ja tänä vuonna stressiä lisääviä tekijöitä voivat olla myös pitkät jonot, hämmentyneet asiakkaat ja yhtäkkinen määrä verkon kautta tehtäviä tilauksia. Kun tämä hulina on lopulta ohi, palkitse työntekijöidesi uurastus paikallisen kylpylän lahjakortilla tai ylimääräisellä vapaapäivällä.