Jouluisia ilmaislahjaideoita pienyritykselle

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Joulunaika lähestyy. Jos haluat mainostaa yritystäsi, luoda yhteyden asiakkaisiin ja vauhdittaa joulumyyntiä, yksi parhaista keinoista on ilmaislahjojen jakaminen. Jouluiset ilmaislahjat ovat mainio tapa lahjoittaa joulumieltä asiakkaille ja motivoida heitä tekemään ostoksia pienyrityksessäsi koko joulusesongin läpi. Lisäksi sopiva lahja voi pitää yrityksesi asiakkaan mielessä vuodenvaihteen jälkeenkin.

Minkälainen ilmaislahja olisi juuri sinun yrityksellesi paras valinta tänä joulunaikana? Tutustu kuuteen jouluiseen ilmaislahjaideaan, jotka auttavat luomaan joulumieltä ja vauhdittamaan samalla yrityksen joulumyyntiä:

  1. Lisää jokaiseen jouluostokseen pieni ilmaislahja.
  2. Järjestä jouluinen ”kaksi yhden hinnalla” -alennusmyynti.
  3. Laadi joulukalenteriteemainen ilmaislahjakampanja.
  4. Järjestä sometapahtuma ilmaislahjan ympärille.
  5. Luo joululahjakilpailu.
  6. Tee yhteistyötä toisen paikallisyrityksen kanssa.

1. Lisää jokaiseen jouluostokseen pieni ilmaislahja

Joulu on perinteisesti antamisen aikaa, joten joulun alla kaikki etsivät täydellisiä lahjoja listallaan oleville henkilöille.

Koska pääosassa on joululahjojen hankkiminen muille, suurin osa ihmisistä ei osta joulukuussa mitään itselleen. Voisit siis osoittaa asiakkaille, että he ovat päässeet sinun omalle lahjalistallesi. Tarjoa jokaiselle pieni lahja jouluostosten yhteydessä: näin hemmottelet asiakkaita aikana, jolloin heillä ei todennäköisesti ole mahdollisuutta hemmotella itseään.

Lahjan antaminen oston yhteydessä on mahtava tapa kiittää asiakkaita asioimisesta kanssasi joulunaikaan, minkä lisäksi se rohkaisee heitä tekemään ostoksia yrityksessäsi muulloinkin. Jos asiakas ei halua pitää lahjaa itsellään, hän voi kierrättää lahjan ja antaa sen jouluna jollekulle muulle!

2. Järjestä jouluinen ”kaksi yhden hinnalla” -alennusmyynti

Jouluteemainen ”kaksi yhden hinnalla” -alennusmyynti on hyvä tapa houkutella asiakkaita ostoksille liikkeeseesi joulunaikaan. Tällainen alennusmyyntikampanja voi lisäksi olla kätevä tapa varaston tyhjentämiseen. Jos sinulla on tuotteita, jotka eivät ole myyneet odotusten mukaan ja jotka haluat saada pois varastosta ennen uuttavuotta, voit järjestää niistä jouluisen ”kaksi yhden hinnalla” -alekampanjan.

3. Laadi joulukalenteriteemainen ilmaislahjakampanja

Joulukalenteriteemaisesta kampanjasta hyötyvät sekä asiakkaat että sinä itse. Pääset maksimoimaan yrityksen näkyvyyden ja järjestämään jotain hauskaa kampanjan tiimoilta koko joulukuun ajan. Lisäksi asiakkailla on enemmän mahdollisuuksia nauttia ilmaislahjoista: yhden jouluisen lahjan tai voitonmahdollisuuden sijaan tilaisuuksia on kokonaiset 24!

Koska kalenterista avataan luukku päivittäin, voit hyödyntää monia erilaisia mainos- ja ilmaislahjaideoita. Voit esimerkiksi lahjoittaa shoppailijoille erilaisen brändätyn tuotteen kampanjan eri päivinä: kangaskassin 1. päivänä, päähineen 2. päivänä, vesipullon 3. päivänä jne. Vaihtoehtoisesti voit arpoa suuremman palkinnon tai lahjakortin kaikkien asiakkaiden kesken joka kerta, kun luukku avataan.

Toinen keino kasvattaa asiakkaiden mielenkiintoa on pitää kunkin päivän kalenterilahja salaisuutena. Jos paljastat ”luukun takaa löytyvän” ilmaislahjan reaaliajassa, asiakkaat innostuvat odottamaan tapahtumaa. He voivat seurata sosiaalisen median kanaviasi, vierailla yrityksesi kotisivuilla tai piipahtaa kivijalkakaupassasi päivittäin katsomassa, mikä lahja luukun takaa paljastuu. Asiakkaiden kasvanut mielenkiinto voi saada myynnin kasvamaan.

4. Järjestä sometapahtuma ilmaislahjan ympärille

Sosiaalinen media on erinomainen paikka jouluisten ilmaislahjojen mainostamiseen. Jos suunnittelet kampanjan strategisesti, ilmaislahja voi olla myös mainio tapa saada lisää seuraajia somessa – ja kasvattaa yleisöä vuodenvaihteeseen asti.

Valitse arvokas tuote, johon haluat kiinnittää huomiota jouluisella lahjakampanjallasi: vaikkapa suosikkituotteista koottu lahjakori tai mahdollisuus ilmaisostoksiin liikkeessäsi. Järjestä lahjan ympärille sitten tapahtuma somekanavillasi – ja pyri samalla vauhdittamaan asiakkaiden someaktiivisuutta ja sosiaalista jakamista. Voit esimerkiksi kertoa joulun ilmaislahjasta Instagramissa. Sen jälkeen voit ilmoittaa seuraajillesi, että toisen henkilön taggaaminen kommenteissa vastaa yhtä arvontalipuketta ja nostaa siis mahdollisuuksia pääpalkinnon voittamiseen. Tämä motivoi asiakkaita taggaamaan ystäviään, ja mitä useampia ystäviä he taggaavat, sitä enemmän uusia someseuraajia sinä saat.

5. Luo joululahjakilpailu

Kuten nimikin sanoo, ilmaislahjan voi jouluna yksinkertaisesti lahjoittaa asiakkaille. Vaihtoehtoisesti voit pyrkiä aktivoimaan asiakkaita lahjaa vastaan ja tehdä yksinkertaisesta ilmaislahjakampanjasta joululahjakilpailun.

Vaikka monissa joulukampanjoissa voittaja valitaan satunnaisesti tai jokaiselle asiakkaalle annetaan pieni mainoslahja, kilpailu tekee kampanjasta erityisen hauskan ja luovan sekä sinulle että asiakkaillesi.

Voit toteuttaa kilpailun millä tavalla tahansa: voit pyytää asiakkaita tekemään suosikkijoululaulustaan version, jonka pääosassa on yrityksesi, tai voit järjestää kilpailun siitä, kuka kirjoittaa persoonallisimman tekstin yrityksesi yhteen Facebook-jouluvalokuvaan. Kuuluuko asiakkaisiisi paljon perheitä ja lapsia? Järjestä jouluinen värityskilpailu lapsille. Kunhan kilpailu on viihdyttävä ja joulunaikaan sopiva, se kasvattaa asiakkaiden kiinnostusta yritykseesi koko sesongin ajan (ja toivottavasti edistää samalla myyntiäsi).

6. Tee yhteistyötä toisen paikallisyrityksen kanssa

Yhteistyö toisen paikallisen yrityksen kanssa on mainio tapa levittää joulumieltä mahdollisimman laajalle. Koska joulun ilmaislahjan mainonnasta huolehtii sinun lisäksi yhteistyökumppanisi, kumpikin yrittäjä tulee tutuksi toisenkin yrityksen asiakkaille – näin voit esitellä liiketoimintaasi uusille ihmisille ja kasvattaa asiakaskuntaasi.

Mieti, mitkä muut yritykset lähialueellasi olisivat hyviä yhteistyökumppaneita joulun ilmaislahjakampanjaa varten. Onko sinulla kahvila? Aloita yhteistyö paikallisen suklaapuodin kanssa: kootkaa jouluinen lahjakori, joka on täynnä erilaisia kahvi- ja suklaatuotteita. Jos taas omistat joogastudion, voit järjestää ”uusi vuosi ja uusi minä” -kampanjan, tehdä yhteistyötä muiden paikallisten hyvinvointiyritysten kanssa ja tarjota asiakkaille hemmottelupaketin uudenvuodenlupauksen toteuttamiseksi.

Toisen paikallisyrityksen kanssa työskentely lisää jouluisen ilmaislahjasi arvoa ja auttaa sinua löytämään uusia mahdollisia asiakkaita. Siinä kaikki osapuolet voittavat – joulun hengen mukaisesti.