8 tapaa tukea pienyrittäjiä tänä jouluna

Arvioitu lukuaika: 4 minuuttia

On aika viettää aikaa läheisten kanssa ja osoittaa heille, kuinka paljon välität, harkittujen joululahjojen avulla. Joten kun olet hankkimassa tämän vuoden joululahjoja, huolehdi siitä, että teet ostokset pienyrittäjien liikkeissä. Kun tuet paikallisyrittäjiä, kaikki hyötyvät. Se lisää yhteisöllisyydentunnetta ja lisäksi kanta-asiakkuutesi palkitaan. Siispä hymyt on herkässä… ja seuraavassa kerromme siihen syyn.

Kun ostat paikallisyrityksistä, tuet samalla lähialueen taloutta – niin työpaikat kuin varatkin pysyvät lähiyhteisössäsi. Tämä tarkoittaa, että yhteisölle jää enemmän varoja parannustoimiin ja kasvun edistämiseen. Ja kun naapuruston pienyritykset kukoistavat, se voi johtaa koko yhteisöä hyödyttäviin etuihin, kuten vilkastuneeseen asiakasliikenteeseen, kiinteistöjen arvonnousuun ja osallistavampaan yhteisöelämään.

Halusitpa hemmotella itseäsi tai läheisiäsi, varmista, että tuet samalla paikallisia pienyrittäjiä. Seuraavassa 8 tapaa tukea pienyrittäjiä tekemällä tietoisia valintoja tänä jouluna.

  1. Tee paikallisostoksista prioriteetti.
  2. Osta lahjakortti.
  3. Sitoudu käyttämään pelkästään paikallisyrityksiä yhden vuorokauden ajan.
  4. Jaa kokemuksesi somessa.
  5. Tilaa pienyrittäjien uutiskirjeet.
  6. Kirjoita arvostelu.
  7. Jätä tippiä.
  8. Tarjoudu auttamaan.

1. Tee paikallisostoksista prioriteetti.

Arvaamme, että joululahjalistasi on pitkä. Sen sijaan, että suuntaisit suureen tavarataloon tai ketjumyymälään, tutustu ensin paikallisyritysten valikoimaan. On todennäköistä, että löydät tarvitsemasi lähiyhteisösi yrittäjiltä. Lisäksi, kun teet ostokset paikallisesti, sinun ei tarvitse huolehtia toimitusajoista. Lahjojen lisäksi paikallisyrittäjät voivat auttaa sinua kaikissa muissa jouluvalmisteluissa – esim. paikallismarkkinoilta voit löytää vaikka antimet joulupöytään.

2. Osta lahjakortti.

Etsitkö lahjaa sellaiselle henkilölle, jolla tuntuu jo olevan kaikkea? Anna heille lahjakortti paikallisyritykseen. Olipa kyseessä suosittu ravintola tai juuri avattu pikku putiikki, lahjakortti innostaa läheistäsi tutustumaan paikallisyritykseen. Arvaamme myös, että kiireisen joulusesongin jälkeen pienyrittäjät arvostavat näin saamiaan uusia asiakkaita.

3. Sitoudu käyttämään pelkästään paikallisyrityksiä yhden vuorokauden ajan.

Valitse yksi päivä, jonka aiot käyttää vain paikallisyrityksissä shoppailuun. Käynnistä päivä juomalla kahvit paikallisessa kuppilassa, hemmottele itseäsi lähistösi kauneushoitolassa, käy joululahjaostoksilla paikallisissa pikku putiikeissa ja päätä päivä illastamalla paikallisessa ravintolassa tai tekemällä heille noutoruokatilaus.

Vista Tip

Teetkö ostokset mieluummin verkossa? Instagramin, TikTokin ja Etsyn kaltaiset verkkoalustat ovat uusien yrittäjien suosimia markkinapaikkoja, joten sieltä saatatkin löytää ainutlaatuisia joululahjoja.

4. Jaa kokemuksesi somessa.

Jos ostat itsellesi jotain, esittele ostoksesi Instagram- tai Facebook-postauksessa – tägää pienyritys ja käytä hashtagia #LoveMyLocal kannustaaksesi myös seuraajiasi tekemään paikallisostoksia. Jos ostat jotain perheellesi ja ystävillesi, ota kuva lahjapaketeista tai selfie liikkeen ikkunan edessä. Voit myös ottaa kuvan ostoksestasi nyt ja jakaa sen vasta, kun lahjat on avattu, joten yllätystä ei tarvitse pilata! Äläkä unohda seurata yritystä somessa ja reagoida heidän postauksiinsa, jotta he saavat kaipaamaansa näkyvyyttä.

5. Tilaa pienyrittäjien uutiskirjeet.

Aktiivinen postituslista on arvokas työkalu mille tahansa pienyritykselle. Olipa kyseessä sähköposti tai perinteinen paperikirje, ajantasainen yhteystietoluettelo antaa yrittäjille mahdollisuuden pitää yhteyttä asiakkaisiin, luoda suhteita ja puhutella tiettyjä yleisöjä. Jos käyt liikkeessä etkä osta mitään, voit osoittaa tukesi sähköpostiosoitteesi antamalla tuhlaamatta senttiäkään. Ja kuka tietää – ehkäpä uuden tuotteen lanseeraus tai erikoistapahtuma tekee sinusta tulevaisuudessa maksavan asiakkaan.

6. Kirjoita arvostelu.

Pienyrittäjien voi olla vaikeaa pyytää arvosteluja, mutta he tarvitsevat (ja haluavat!) niitä. Hehkuttavan arvostelu kirjoittaminen on yksi parhaista – ja helpoimmista – asioista, mitä asiakas voit tehdä pienyrityksen tukemiseksi. Vaikka olisi jo aikaa siitä, kun viimeksi kävit lähikukkakaupassa tai -kampaajalla, osoita tukesi joulun alla kirjoittamalla heille arvostelu.

Vista Tip

Oliko käyntisi liikkeessä epäonnistunut? Sen sijaan, että julkaisisit huonon arvostelun yrityksen Googleen tai Facebookiin, ota yhteys suoraan yrittäjään ratkaistaksesi ongelman. Ei ole reilua soimata pienyritystä julkisesti kertaluonteisen virheen tai väärinkäsityksen takia.

7. Jätä tippiä.

Joulunaika on vuoden suurin ostostapahtuma. Kaikilla on kiire, ja monissa yrityksissä on pulaa työntekijöistä. Tämä sesonki on myös hyvä aika jättää tippiä. Hankitpa sitten viime hetken lahjoja, kipaisitpa hakemassa jouluaattoaamun kahvit tai manikyyrin uudenvuodenaatoksi, jätä vähän tippiä osoittaaksesi, että arvostat ihmisiä, jotka auttavat tekemään joulustasi ikimuistoisen.

8. Tarjoudu auttamaan.

Paikallisten yritysten tukemisen ei tarvitse maksaa maltaita – lahjoita sen sijaan aikaasi ja taitojasi. Oletko tapahtumasuunnittelun ammattilainen? Tarjoudu suunnittelemaan paikallisyrityksen joulutapahtuma. Oletko taiteilija tai graafikko? Voisit käyttää vaikka vesiliukoista maalia ja koristella suosikkikahvilasi ikkunat. Vai onko erikoisalaasi rahoitus tai kirjanpito? Harkitse taloussuunnittelusession tarjoamista pienyrittäjälle – voisit saada vastalahjaksi esim. erikoisalennusta heidän palveluistaan tai valikoimastaan.