Logon suunnittelu kuntosali- tai kuntovalmennusyritykselle

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Pyysimme Tristan LeBretonilta vinkkejä sopivan ilmeen luomiseen erilaisille kuntosaliyrityksille. Tristan on Vistaprintin 99designsin luova johtaja. Tästä artikkelista voit lukea Tristanin neuvot kuntosalin logoa varten sekä vinkkejä kuntovalmennusyritysten markkinointiin.

Pienyrityksen logon on oltava ainutlaatuinen. Lisäksi sen on kerrottava, minkälaisesta yrityksestä on kyse. Jos olet avaamassa kuntosalia, tämän on käytävä ilmi logosta. Lisäksi asiakkaiden on ymmärrettävä, minkätyyppinen kuntosalisi on. Voimaharjoitteluun panostavalla kuntosalilla ja pilatestunteja tarjoavalla yrityksellä on hyvin erilainen ilme, vaikka logojen suunnittelutekniikoissa onkin jotain yhteistä. (Puhumme sitä lisää myöhemmin!)

Kun kuntosalisi logo on valmis, voit vahvistaa sen avulla brändiäsi ja mainostaa pienyritystäsi markkinointitarvikkeilla, tyylikkäillä mainoslahjoilla ja muilla tuotteilla. Täydellisen logon suunnittelu voi tuntua haastavalta tai jopa mahdottomalta, etenkin jos et ole ammattimainen suunnittelija. (Suurin osa pienyrittäjistä ei ole, joten et ole yksin!) Muutamien asiantuntevien neuvojen avulla voit kuitenkin onnistua logon suunnittelussa.

Mikä tunnelma salillasi vallitsee?

Ennen logosuunnittelun aloittamista Tristan suosittelee määrittelemään brändin yleisilmeen. ”Aloita kysymällä itseltäsi, onko kuntosalilla eloisampi vai totisempi ilmapiiri? Tarjoatko ylellisiä vai edullisia palveluja? Onko ilme maanläheinen vai huippuluokkaisen eksklusiivinen? Vastaukset antavat käsityksen siitä, minkä kuvan haluat antaa asiakkaille. Tältä pohjalta voit valita värit ja fontit, jotka kiteyttävät brändin luonteen.”

Vastaukset antavat myös osviittaa brändin markkinointistrategiaa varten, kun logo on saatu valmiiksi. Jos avaat edullisen kuntosalin, voit jakaa huokeampia mainoslahjoja, kuten tarroja ja kyniä. Mikäli kuntosalisi on tavallista ylellisempi, voit palkita uudet jäsenet hieman hintavammilla tuotteilla, kuten vesipulloilla.

Mitä logon on kerrottava kuntosalistasi?

Koska logo on koko brändin kulmakivi, siihen liittyy Tristanin sanojen mukaan paljon vastuuta. ”Logo auttaa yleisöä ymmärtämään, minkätyyppisestä kuntosalista on kyse ja miten se eroaa kilpailijoistaan. Logo voi näyttää upealta mutta olla silti ympäripyöreä tavalla, joka ei kerro yrityksestä juuri mitään. Silloin logosta ei ole hyötyä. Onnistuminen voi tehdä eron satunnaisen vierailijan ja elinikäisen kuntosalijäsenen välillä, joten oikeanlaisen logon suunnittelu on tärkeää.”

Voit saada yrityksesi erottumaan muista kuntosaleista eri suunnitteluelementtien avulla. Tristan mainitsee esimerkkinä CrossFitin. ”On todennäköistä, että CrossFit-harrastajat käyvät salilla eri syistä kuin esim. pilatestunteja tarjoavan yrityksen asiakkaat. Monet CrossFit-salit ja niiden jäsenet keskittyvät voima- ja kestävyysharjoitteluun, kun taas joogassa tai pilatestunneilla on kyse enemmänkin rentoutumisesta ja notkeudesta.

Voimaharjoitteluun keskittyvän salin pitäisi siis käyttää voimakasta kuvastoa (kuten levytankoja ja painoketjuja). Pilatessali taas voi hyödyntää tasapainoa ja notkeutta symboloivia kaarevia linjoja.

Suunnittelija: allyna

Suunnittelija: Ayra

Vistaprintin vinkki

Voit lisätä logoon myös sanoja ja kertoa niiden avulla enemmän yrityksesi identiteetistä. Tristan ehdottaa käyttämään muutamaa yrityksen toimintaa kuvaavaa sanaa, kuten ”terveys ja fitness” tai ”voima ja kestävyys”.

Onko kuntosalisi ilme maskuliininen vai feminiininen? Vahva vai leikkisä?

Kun kyse on logon suunnittelusta, mahdollisten värien valikoima on loputon. Muista kuitenkin, että väreihin liittyy vahva psykologinen aspekti. Tristan huomauttaa, että värien emotionaaliset ja kulttuurilliset merkitysvivahteet vaihtelevat suuresti. Tämä voi vaikuttaa brändistäsi syntyvään käsitykseen.

”Kun valitset väriä kuntosalin brändiä varten, mieti, mitä tunteita haluat brändin herättävän. Tutki myös perusteellisesti jokaiseen väriin liittyvät merkitykset. Kuvaisitko kuntosalia sanoilla ”voimakas” ja ”aggressiivinen”? Valitse väripalettiin punaista ja mustaa. Olisiko sopiva mielikuva pikemminkin ”leikkisä” tai ”vireän eloisa”? Oranssi väripaletti voi sopia brändiisi paremmin.”

Mitä haluat fontin kertovan kuntosalistasi?

Fontit ja värit ovat logosi rakennuspalikoita. Jotta voit välittää yrityksestäsi oikeanlaisen mielikuvan, brändiä varten on valittava juuri sopiva fonttien ja värien yhdistelmä.

Logossa käytetyn fontin on heijastettava brändin luonnetta. ”Kuntosaliyrittäjät pitävät sans serf -fonteista, koska niillä on selkeä, virtaviivainen ja rohkea ilme. Koska nämä fontit käyvät hyvin yhteen voimakkaiden värien kanssa, ne sopivat mainiosti vahvuutta ja voimaa kuvastaviin logoihin (kuten CrossFit-salien logoihin).

Suunnittelija: Smeg!

Suunnittelija: banggayogia

Vistaprintin vinkki

Kun valitset fonttia kuntosali- tai fitnessbrändiäsi varten, varmista, että se on selvästi luettavissa kaikista materiaaleista postikorteista julisteisiin.

Miten monikäyttöinen ja muunneltava logon on oltava?

Logon täytyy näyttää hyvältä joka paikassa. Tristan sanoo, että yleinen virhe on liian yksityiskohtaisen logon luominen. Se vähentää logon monikäyttöisyyttä. ”Yksityiskohtaiset logot eivät ole automaattisesti huono asia, mutta kuntosalilogojen on oltava skaalautuvia. Yksityiskohdat voivat näyttää hyvältä ulkona käytetyissä suurtulosteissa, mutta pienissä mainoslahjoissa ja -materiaaleissa niistä tulee lukukelvottomia. Ja kuntosaleilla on oltava tyylikkäitä mainoslahjoja!”

Jos sinulla jo on useita yksityiskohtia sisältävä hieno logo, älä huolehdi: voit edelleen käyttää sitä. ”Hyvä vaihtoehto tässä tapauksessa on suunnitella lisävalikoima ’skaalautuvia logoja’. Ne ovat varsinaisen logon muunnelmia, joiden koko ja yksityiskohdat muuttuvat tarpeen mukaan, kun kuva painetaan eri materiaaleihin.”

Voit siis jättää alkuperäisen yksityiskohtaisen logon rakennuksen julkisivun kylttiin ja käyttää logon toista versiota pienikokoisiin materiaaleihin. Yksinkertaisempia muunnelmia voi painattaa pieniin mainostuotteisiin, kuten tarroihin ja kyniin. Monimutkaisempi versio sopii suurtulosteisiin (kuten banderolleihin ja julisteisiin).

Suunnittelija: Sava Stoic

Missä konteksteissa logoa kannattaa hyödyntää?

Kuten Tristan sanoi, logo on brändin kulmakivi. Se on todennäköisesti myös ensimmäinen visuaalinen kontakti, jonka pienyrityksesi luo mahdollisiin asiakkaisiin. Tee siis parhaasi, jotta logosi tulee nähdyksi. (Toistot eivät ole avainasemassa vain treenauksessa: sama pätee hyvään brändäykseen.)

Kun olet suunnitellut kuntosalille logon, voit kasvattaa paikallista bränditietoisuutta sen avulla. Kuntosaliasiakkaat pitävät tyylikkäistä mainosvaatteista ja asusteista: painata logo siis T-paitoihin, kangaskasseihin, päähineisiin ja muihin mainostuotteisiin, joita asiakkaat mielellään käyttävät.

Etsi tilaisuuksia tuoda logo esille myös salilla. Varmista, että sisäänkäynti on merkitty selvästi kyltillä tai banderollilla. Lisää logo tuntikalenteriin ja muistutuskortteina toimiviin postikortteihin, ja painata työntekijöille T-paitoja tai pikeepaitoja.

Tietoa suunnittelijoista

Kaikki tässä artikkelissa nähdyt logot ovat Vistaprintin 99designs -ammattilaisten suunnittelemia. Olemme yhteistyökumppanisi jatkuvasti muuttuvassa maailmassa ja autamme mielellämme: vieraile osoitteessa99designs.com, etsi suunnittelija ja tilaa pienyrityksellesi logo.

FlyCycle

Suunnittelija: Dimitry99

Mashup Fitness

Suunnittelija: allyna

Elite Fitness

Suunnittelija: Ayra

Fit for Holiness

Suunnittelija: Smeg!

FITNESS MAX 10X

Suunnittelija: banggayogia

Iron Buffalo CrossFit

Suunnittelija: Sava Stoic