Kokeile jotain uutta ja järjestä kadunpuolella pop-up-tapahtuma

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Tämä aika vuodesta on parasta aikaa tutustua asiakkaisiisi… eikä sinun tarvitse lähteä pitkälle sen tehdäksesi. (Ellet sitten itse halua!) Jos haluat olla tekemisissä vanhojen sekä potentiaalisten asiakkaiden kanssa hauskalla ja mieleenpainuvalla tavalla, järjestä pop up -tapahtuma liiketilasi edustalla.

Järjestämällä tapahtuman tilojesi ulkopuolella, asiakkaat siirtyvät sitä todennäköisemmin lopulta myös liikkeeseesi sisälle.

1. Flyerit

Anna asiakkaille lähteissä fyysinen muistutus yrityksestäsi – esim. flyerin tai postikortin muodossa. Aseta ne näytteille niille tarkoitettuun telineeseen tai laita ne siististi pinoon myyntipöydälle. Rohkaise kävijöitä ottamaan flyeri tai kortti mukaansa lähtiessään ja sujauta sellaiset mukaan ostoskasseihin myynnin yhteydessä.

Vistaprintin vinkki

Materiaalit kuten flyerit, postikortit ja esitteet ovat erinomainen tapa kertoa oma tarinasi ja lähettää asiakkaille kotiin heidän tarvitsemiaan tietoja pienyrityksestäsi.

2. Verkkobanderollit

Houkuttele ohikulkijoita kauempaa huomiota kiinnittävän banderollin avulla. Verkkobanderollit sopivat hyvin ulkotapahtumiin, koska ne on valmistettu haalistumattomasta ja säänkestävästä polyesteristä. Sinun ei siis tarvitse olla huolissasi tuulisista tai kosteista sääolosuhteista.

Suunnittele banderolli siten, että siinä toistuvat brändisi värit ja lisää siihen myös yrityksesi nimi ja logo. Logon pitää olla tarpeeksi suuri erottuakseen ja houkutellakseen asiakkaita vähän kauempaakin. Lisää banderolliin myös muitakin tietoja, kuten tuotevalikoimasi, jonka katsojat näkevät siirtyessään lähemmäksi.

3. T-paidat

Brändättyihin vaatteisiin pukeutuminen on yksi parhaita keinoja, joilla yrittäjä voi tehdä brändistään tunnetumman. Tapahtuman aikana kannattaakin pitää huoli siitä, että edustat yritystäsi heti siitä hetkestä alkaen, kun asiakkaat kulkevat ohitsesi. Helpoiten se käy brändättyjen vaatteiden ja asusteiden avulla – esimerkkinä omalla logolla varustettu t-paita. Lisäksi brändätty t-paita tekee sinusta uskottavamman. Se kertoo ammattimaisuudestasi ja vahvistaa ihmisten luottamusta yritykseesi.

Lisävinkkejä asiakkaiden innostamiseksi:

Huolehdi myyntipöydän viehättävyydestä.

Kiinnitettyäsi ensin asiakkaiden huomion banderollin avulla, huolehdi myös siitä, että he tulevat lähemmäs ja jäävät juttusille. Se onnistuu siistin näytteillepanon ansiosta. Tämä voi yksinkertaisesti tarkoittaa vaikka myyntipöydälle levitettyä, brändättyä pöytäliinaa. Laita pöydälle liikkeessäsi myytäviä perustuotteita, ja huolehdi siitä, että sinulla on riittävästi näytteitä ja markkinointivälineitä.

Vistaprintin vinkki

Herätä ohikulkijoiden kiinnostus innostavalla esittelytavalla. Soita vaikka musiikkia, tai harkitse jonkun live-aktiviteetin sisällyttämistä ohjelmaan, esim. smoothien valmistus paikan päällä, jotta asiakkailla on mahdollisuus nähdä sinut työn touhussa.

Tarjoa asiakkaille kannustin.

Näytteiden antaminen on hyvä juttu… mutta mitä voit tehdä sen eteen, että potentiaaliset asiakkaat tulevat takaisin? Sisällytä jakamiisi postikortteihin ja flyereihin erityistarjous tai käytä käyntikortin kääntöpuolta leimattavana kanta-asiakaskorttina. Antamalla kävijöille syitä palata takaisin saatat hyvinkin tehdä kiinnostuneista ohikulkijoista maksavia asiakkaita.

Ole osa yhteisöä.

Pienyritykset ovat olennainen osa yhteisöä kuin yhteisöä, joten seuraavassa tapahtumassasi sinun kannattaa osoittaa oma yhteisöllisyytesi. Järjestä varainkeruu paikallisen hyväntekeväisyysjärjestön puolesta tai kutsu paikalle kaupungin päättäjiä, kauppakamarin jäseniä tai vaikka lehdistön edustajia. (Saatat saada samalla myös vähän ilmaista julkisuutta paikallisessa sanomalehdessä!) Lisäksi yhteisöllinen toiminta voi olla eduksesi. Pidä itsesi ajan tasalla siitä, mitä yhteisössäsi milloinkin tapahtuu. Paikallismessut ja markkinapäivät, kipparitapahtumat ja muut vastaavat ovat hyviä paikkoja mainostaa myös omaa toimintaasi.

Hyödynnä somea.

Sen lisäksi, että itse jaat tietoa tapahtumastasi sosiaalisen median kanavilla, kannusta myös asiakkaitasi jakamaan kuvia pop up -tapahtumastasi omilla kanavillaan. Luo tapahtumallesi oma hashtag, jotta postaukset on helppo myöhemmin löytää, ja kannusta ohikulkijoita seuraamaan yrityksesi sivuja somessa. Pidä huoli myös siitä, että näytteillepanosi on sellainen, jota ihmiset todellakin *haluavat* kuvata. Harkitse vaikkapa kiinnostavaa taustaa, jonka ihmiset haluavat kuvata ja postata Instagramiin ja joka saa tuotteesi näyttäytymään edukseen – miten olisi värikkäät smoothie-lisukkeet? Luo tapahtumallesi oma hashtag, jotta postaukset on helppo myöhemmin löytää, ja kannusta ohikulkijoita seuraamaan yrityksesi sivuja somessa. Pidä huoli myös siitä, että näytteillepanosi on sellainen, jota ihmiset todellakin *haluavat* kuvata. Harkitse vaikkapa kiinnostavaa taustaa, jonka ihmiset haluavat kuvata ja postata Instagramiin ja joka saa tuotteesi näyttäytymään edukseen – miten olisi värikkäät smoothie-lisukkeet?

Kaikki, mitä tarvitset järjestääksesi tapahtuman liikkeesi edustalla

  1. Flyerit
  2. Postikortit
  3. T-paidat
  4. Huomion kiinnittävä näytteilleasettelu
  5. Kannustimet ja erityistarjoukset
  6. Yhteisöllinen toiminta
  7. Tapahtuman oma hashtag