Valokuvat joulukortteihin: 8 luovaa ideaa

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Joulu lähestyy. Ja jos joulukorttien lähettäminen kuuluu oman perheesi perinteisiin, on aika alkaa miettiä, mitä valokuvaa haluat käyttää tämän vuoden kortissasi. Voit toki käyttää kuvaa, joka sinulla on jo entuudestaan, tai jotain hauskaa otosta edelliseltä lomareissulta. Erityisesti korttia varten otettu kuva voi kuitenkin saada aikaan hauskemman ja jouluisemman lopputuloksen.

Minkälainen kuva sinun kannattaisi siis valita tänä vuonna? Seuraavat joulukortti-ideat voivat toimia inspiraation lähteenä, kun harkitset mitä kuvia käyttää.

 1. Pue koko perhe hauskoihin jouluasuihin.
 2. Anna suukko mistelinoksan alla.
 3. Luo ikioma talvinen ihmemaa.
 4. Poseeratkaa joulun suosikkihahmoina.
 5. Ota kuva joulunajan lempipuuhastasi.
 6. Lavasta menneen ajan joulu uudelleen.
 7. Juhlista uutta vuotta.
 8. Kerro tärkeä uutinen.

1. Pukeutukaa samanlaisiin joulupyjamiin.

Kun on kyse joulukorttiin tulevasta valokuvasta, kannattaa koko perheen olla ykköset yllä. Yksi keino tulla huomatuksi on samanlaiset jouluasut. Voit valita identtiset asut, yhteensopivat värit tai laittaa muuten vaan parasta päälle – kotoisat joulupyjamat on myös yksi vaihtoehto.

Tai jos haluat oikein räväyttää, pukeutukaa varta vasten mukautettuihin jouluasusteisiin. Suunnittele perheellesi samanlaiset T-paidat, collegepuserot tai hatut, jotka sitten puette päällenne joulukorttiin tulevaa kuvaa varten. Ehkäpä T-paidat, jotka muistuttavat ikimuistoisesta lomamatkasta (#ParkkisetParatiisissa) tai pipot, joihin on brodeerattu jokaisen oma jouluinen alter ego (joulumuori, joulutonttu, tehopaketoija).

2. Anna suukko mistelinoksan alla.

Joulu ei ole joulu ilman suukkoa mistelinoksan alla. Kannattaa siis ikuistaa tämä söpö ja ikoninen hetki myös joulukorttiisi. Lavastus ei vaadi paljon: tarvitset vain mistelinoksan, pussauskumppanisi ja kameran. Halutessasi voit myös hassutella valitsemalla toiseksi osapuoleksi lemmikkisi – mikäs sen jouluisempaa kuin märkä pusu koiraltasi, vai mitä?

3. Luo ikioma talvinen ihmemaa.

Monille ihmisille joulu tarkoittaa lunta, tuikkivia valoja, rekikelloja ja muita jouluisia elementtejä. Voit halutessasi tuoda tämän teeman joulukorttiisi valokuvien kautta. Jos asut todellisessa talven ihmemaassa, pakkaa kamera reppuun, lähde retkelle ja etsi sopivan jouluisia kuvauskohteita perheesi kanssa. Esimerkiksi pulkkamäki, joulukuusen hakeminen metsästä tai kupilliset kaakaota laavulla ovat oivia kuvauskohteita. Jos ympäristösi ei kuitenkaan ole lumen peitossa, lavasta oma joulumaasi paperisilla lumihiutaleilla, tuikkivilla jouluvaloilla ja muulla asiaankuuluvalla rekvisiitalla.

4. Poseeraaminen joulun suosikkihahmoina.

Joulu on täynnä ikonisia ja ikimuistoisia hahmoja. Mikset siis ottaisi niistä inspiraatiota? Joulun suosikkihahmoiksi pukeutuminen on ehdottomasti varteenotettava koko perheen valokuvaidea. Lapset voivat pukeutua tontuiksi ja aikuiset vaikkapa joulupukiksi tai lumiukoksi. Ja koirastakin saadaan sarvien avulla helposti Petteri Punakuono!

5. Ota kuva rakastamasi joulunajan puuhasta.

Kun ajattelet joululomia, mikä aktiviteetti tulee ensiksi mieleesi? Piparkakkujen leipominen? Lahjojen paketointi? Tanssiminen ympäri olohuonetta rakastamiesi joululaulujen tahtiin? Olipa lempiaskareesi mikä hyvänsä, käytä sitä valokuvan pohjana joulukorttejasi varten! Älä myöskään pelkää aidon ja rehellisen kuvan käyttöä tämän vuoden joulukorteissa… Kaikki arvostavat aitoutta.

6. Lavasta uudelleen jokin menneen ajan joulu.

Jos hallussasi on rakas, aiempana jouluna otettu valokuva, sen luominen uudelleen tämän vuotiseen joulukorttiin voi olla hauska idea. Onko sinulla jokin ihana valokuva lapsuutesi joulusta? Lavasta tilanne uudelleen, ja näytä molemmat kuvat vierekkäin kollaasina. Vai saitko joku vuosi sitten joululahjaksi koiranpennun ja sinulla on valokuva pennusta istumassa lahjapaketissa vaikkapa rusetti kaulapannassaan? Ota sama kuva nyt jo isoksi kasvaneesta koirasta ja käytä sitä joulukorttisi mallina.

7. Juhli uutta vuotta.

Jouluntienoo huipentuu uudenvuoden juhlintaan. Vaikka uudenvuoden vastaanotto ei välttämättä olekaan joulukorttien yleisin teema, aiheen inspiroima valokuva voi olla virkistävän erilainen. Lavasta juhlat etukäteen ja ota niistä näyttävä kuva. Pukeutukaa hauskoihin uudenvuoden asusteisiin (kuten aurinkolasit tai hattu, joissa lukee 2023) tai hienoimpiin juhlatamineisiinne ja poseeratkaa juhlavan banderollin edessä skumpat kourassa. Älkääkä unohtako pitää hauskaa!

VistaPrintin vinkki

Jos olet viivytellyt joulukorttien tilaamista (se on ymmärrettävää, joulun tehtävälista näyttää loputtomalta), vaihda kortin tervehdykseksi “Hyvää uutta vuotta!” niin saat itsellesi muutama päivän lisäaikaa.

8. Kerro tärkeä uutinen.

Olet jo ottamassa valokuvia joulukortteihin, joten mikset ottaisi urakasta samalla kaksinkertaista hyötyä ja kertoisi myös tärkeät uutiset? Sisällytä kuvaan ilmoitustaulu, juliste tai banderolli, jossa kerrot korttiesi vastaanottajille, että olet mennyt naimisiin, odotat vauvaa, olet muuttanut uuteen kotiin tai hankkinut uuden lemmikin.

Parhaan valokuvan valitseminen korttiasi varten

Nämä valokuvaideat auttavat päättämään, minkä tyyppistä kuvaa haluat joulukortissasi käyttää. Valittuasi teeman ja otettuasi kuvat, on aika valita paras tämän vuoden korttiasi varten. Mutta millä perusteella valinta tapahtuu? Seuraa näitä ohjeita, niin voit suunnitella täydellisen joulukortin.

 • Ota kaikki kuvat esille. Et voi valita parasta valokuvaa, ellet näe kaikkia kuvia edessäsi samanaikaisesti. Ennen kuin alat karsia vaihtoehtoja, varmista, että kaikki valokuvat ovat nähtävillä ja siististi järjestyksessä.
 • Karsi epäonnistuneet yritykset. Valokuva voi epäonnistua moninaisista syistä. Kuva saattaa esimerkiksi olla epätarkka, tai jonkun kuvattavan silmät voivat olla kiinni. Käy kuvat läpi ja poista kaikki sellaiset kuvat, joissa on selvästi jotakin vialla.
 • Ota jatkoon kuvat, jotka saavat sinut hymyilemään. Joulukorttien tarkoitus on tuottaa iloa – haluat varmastikin, että kortin avaaminen tuo hymyn myös saajansa huulille. Pidä tämä mielessäsi selatessasi valokuviasi ja valitessasi sopivaa kuvaa omaa joulukorttiasi varten.
 • Mieti joulukortin sommittelua. Kun valitset kuvaa joulukorttiin, on tärkeää ottaa huomioon myös suunnittelemasi kortin asettelu. Onko se pysty- vai vaakasuuntainen? Tuleeko korttiin etu- ja takapuoli? Vaikka voitkin rajata valokuvaasi sen sovittamiseksi tiettyyn muotoon, on yleensä helpompaa valita kuva, joka vastaa jo valmiiksi kortin asettelua.
 • Pyydä kortille koko perheesi hyväksyntä. Olet saattanut löytää kuvista suosikkisi. Mutta jos olet lähettämässä kortin koko perheesi nimissä, sinun kannattaa varmistaa, että myös he pitävät siitä. Varmista ennen kuvan lopullista valintaa, että kaikki perheesi jäsenet ovat yhtä mieltä kanssasi – ja jos näin ei ole, pyydä heitä valitsemaan jokin heille mieleisempi vaihtoehto.