7 tee-se-itse-ideaa, joilla saat joulumarkkinointisi erottumaan edukseen

Arvioitu lukuaika: 4 minuuttia

Pienyrittäjänä tiedät, että yhteyden luominen asiakkaisiin on tärkeää vuodenajasta riippumatta. Kiireinen joulusesonki tarjoaa onneksi tavallistakin enemmän mahdollisuuksia kommunikoida asiakkaiden kanssa, kun tilausmäärät kasvavat.

Mieleenpainuva tuotevalikoima, kiinnostavat tarjoukset ja kätevä ostokokemus ovat kaikki tekijöitä, jotka tekevät asiakkaisiin kestävän vaikutuksen. Eri elementtien ei tarvitse olla edes erityisen monimutkaisia tai kalliita, koska pienimmilläkin yksityiskohdilla on väliä! Esittelemme muutamia tee-se-itse-ideoita, joiden avulla saat markkinointisi erottumaan edukseen joulunaikana.

7 jouluista tee-se-itse-ideaa vuodelle 2021:

  1. Päivitä tuotteiden ilme jouluisilla tuotelapuilla.
  2. Käytä käyntikortteja suosittelukortteina.
  3. Lisää pakkauksiin tarroja brändin ilmeen korostamiseksi.
  4. Pakkaa myymälässä tehdyt ostokset logolla varustettuihin paperikasseihin tai kangaskasseihin.
  5. Räätälöi osoitetarrat ja pakkausteippi kotiin lähetettäviä tilauksia varten.
  6. Tarjoa lahjoille paikallinen kotiintoimitus ja helpota liikkeestä noutamista.
  7. Vahvista some-näkyvyyttä ilmaislahjoilla.

1. Päivitä tuotteiden ilme jouluisilla tuotelapuilla

Itse suunnitellut tuotelaput voi kiinnittää nuppineulalla huppariin tai narulla hillopurkkiin: ne ovat helppo tapa antaa lähes mille tahansa tuotteelle brändätty, jouluinen ilme. Tilaa erä jouluisesti koristeltuja lappuja (kimalteleva pinta voi olla hyvä idea). Voit jopa rohkaista asiakkaita käyttämään lappuja pakettikortteina ja kirjoittamaan lahjansaajan nimen niiden kääntöpuolelle.

Vistaprintin vinkki

Anna nykyiselle logollesi jouluinen ilme Vistaprintin 99designs-suunnittelijoiden avulla.

2. Käytä käyntikortteja suosittelukortteina.

Käyntikortteja voi käyttää monella muullakin tavalla kuin pelkkinä käyntikortteina. Voit hyödyntää niitä myös suosittelukortteina. Kannusta asiakkaita suositusten antoon lisäämällä jokaiseen tilaukseen käyntikortti, joka antaa asiakkaalle jonkin edun, jos hän suosittelee liikettäsi ystävälleen. Voit vaikka tarjota ilmaisen toimituksen tai alennusta seuraavasta ostoksesta. Oli etu mikä tahansa, luot merkityksellisen yhteyden asiakkaaseen ja motivoit häntä palaamaan liikkeeseesi. Älä unohda ilmaista arvostavasi asiakasuskollisuutta: kiitä asiakasta siitä, että hän asioi kanssasi.

3. Piristä pakkausten ilmettä tarroilla

Hienolla pakkauksella voi olla merkittävä vaikutus etenkin nykyään, kun pakettien avausvideot ovat suosittuja muun muassa Instagramissa. Painata tarroihin logosi tai muu uniikki kuva ja varmista, että ne kiinnitetään kaikkiin joulunaikana lähettämiisi tilauksiin. Voit jopa käyttää tarra-arkkeja teipin sijaan, kun kiedot tuotteet silkkipaperiin. Voit myös lisätä jokaiseen tilaukseen pienen yllätyksen sujauttamalla pakkaukseen yksittäisen tarran tai pari… Näin autat asiakkaita levittämään sanaa liiketoiminnastasi.

4. Pakkaa myymälässä tehdyt ostokset logolla varustettuihin kasseihin

Omalla logolla varustetut ostoskassit ovat helppo tapa levittää sanaa yrityksestäsi: voit antaa asiakkaidesi huolehtia raskaasta työstä ja kassin kantamisesta! Tilaa erä kasseja, joihin on painettu yrityksesi logo tai jouluinen kuvio, tai päivitä tämänhetkiset yksinkertaiset paperikassisi brändätyillä tarroilla tai yksilöidyllä leimasimella. Voit jopa palkita ahkerimmat joulushoppailijat erityisellä kangaskassilla. Kangaskassi pysyy käytössä pitkään, ja ainutlaatuinen, tyylikäs mainoslahja saa asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi.

5. Anna kotiin lähetettäville tilauksille tyylikäs ilme itse suunnitelluilla osoitetarroilla ja pakkausteipillä

Jos lähetät asiakkaille tilauksia postitse, varmista, että pakkaus- ja markkinointimateriaalisi sopivat yhteen. Lisää osoitetarraan ja pakkausteippiin yrityksen logo: näin myös pakkauslaatikko tai postituskuori näyttää ainutlaatuiselta. Itse suunnitellut postitustarrat tekevät joulutilausten oikea-aikaisesta postittamisesta sitä paitsi helpompaa kuin koskaan: irrotat vain ne arkista ja liimaat kiinni.

Vistaprintin vinkki

Haluatko antaa pakkauksille vieläkin henkilökohtaisemman ilmeen? Ilmaise arvostuksesi lisäämällä jokaiseen tilaukseen käsin kirjoitettu kiitosviesti tai joulukortti.

6. Tarjoa lahjoille paikallinen kotiintoimitus ja helpota liikkeestä noutamista

Viime vuonna oven taakse toimittaminen ja liikkeestä nouto kasvattivat suosiotaan huimasti. Jatka samojen palvelujen tarjoamista tänäkin jouluna: näin teet asioinnista asiakkaille kätevämpää. Sujuvoita prosessia varaamalla tilausten noutoon paikka kivijalkakauppasi tai liiketilasi ulkopuolelta, tai tarjoa valmiiksi paketoitujen lahjojen toimitus kotiovelle. Älä unohda tiedottaa palveluista sosiaalisen median kanavilla tai lisäämällä ilmoitus seuraavaksi lähettämiisi postikortteihin.

7. Vahvista some-näkyvyyttä ilmaislahjoilla

Herättele asiakkaiden – ja pienyrityksesi – joulumieltä ilmaislahjoilla. Laadi somepostaus ja pyydä asiakkaita osallistumaan. Voit edellyttää asiakkailta tilisi seuraamista ja pyytää heitä taggaamaan paria ystävää kommenttikentässä. Tämä kasvattaa näkyvyyttäsi hyvin edullisella tavalla. Voit saada lisää seuraajia ja parantaa vuorovaikutustasi vanhojen asiakkaiden kanssa. Voit lahjoittaa asiakkaille vaikkapa brändätyn kangaskassin, lahjakortin liikkeeseen tai jonkin muun mainostuotteen. Valitsit mitä tahansa, ilmaislahja on varma tapa saada asiakkaat innostumaan yrityksestäsi.