Valokuvaideoita täydellisen joulukortin luomiseen

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Joulu lähestyy. Ja jos joulukorttien lähettäminen kuuluu oman perheesi perinteisiin, on aika alkaa miettiä, mitä valokuvaa haluat käyttää tämän vuoden kortissasi.

Voit luonnollisestikin käyttää jotakin kuvaa, joka sinulla on jo valmiina. Mutta juuri tätä tarkoitusta varten ottamasi kuva voi tehdä korteistasi vieläkin hauskempia ja joulutunnelmaa nostattavia, kun läheisesi saavat korttisi postissa.

Minkälainen kuva sinun kannattaisi valita tänä vuonna? Tutustutaanpa muutamiin joulukortteihin sopiviin valokuvaideoihin, jotka saattavat inspiroida sinuakin.

 1. Pue koko perhe hauskoihin jouluasuihin.
 2. Suukko mistelinoksan alla.
 3. Luo ikioma talvinen ihmemaa.
 4. Poseeraaminen joulun suosikkihahmoina.
 5. Ota kuva rakastamasi joulunajan puuhasta.
 6. Lavasta uudelleen jokin menneen ajan joulu.
 7. Juhli uutta vuotta.

1. Pue koko perhe hauskoihin jouluasuihin.

Kun olet lähettämässä joulukortteja, haluat varmastikin koko perheesi samaan tiimiin. Ja mikä onkaan yksi parhaista joulukortti-ideoista, joka luo yhtenäistä vaikutelmaa myös visuaalisesti? Tietenkin yhtenäiset jouluasut.

Asujen koordinointitapa riippuu täysin itsestäsi, halusitpa sitten pukea koko porukan identtisiin asuihin tai käyttää jotakin laajempaa teemaa. Voit esimerkiksi ottaa kuvan, jossa kaikilla perheenjäsenillä on samanlainen pyjama, hassut jouluvillapaidat tai vaikkapa tietyn värisiä vaatteita – kuten vuodenaikaan sopiva paletti punaista, vihreää tai kultaa.

VistaPrint-vinkki

On tärkeää, että jouluasut ovat jollain tapaa yhdenmukaisia, mutta tärkeää on myös se, että nämä asut toimivat yhdessä joulukorttiesi mallin kanssa. Varmista, että valitsemasi asut sopivat hyvin yhteen korttisi teeman tai väripaletin kanssa.

2. Suukko mistelinoksan alla.

Ei se ole joulu eikä mikään, jos et nappaa itsellesi suukkoa mistelinoksan alla. Kannattaa siis ikuistaa tämä söpö ja ikoninen hetki myös joulukorttiisi. Lavastus ei vaadi paljon: tarvitset vain mistelinoksan, pussauskumppanisi ja kameran. Halutessasi voit myös hassutella valitsemalla lemmikkisi yhdeksi osapuoleksi – mikäs sen jouluisempaa kuin märkä pusu koiraltasi, vai mitä?

3. Luo ikioma talvinen ihmemaa.

Monille ihmisille joulu merkitsee lunta, tuikkivia valoja, rekikelloja ja muita “Winter Wonderland” -elementtejä. Tänä vuonna voit halutessasi tuoda tämän teeman joulukorttisi valokuviin. Jos asut paikassa, joka todella näyttää talviselta, pakkaa kamera reppuun, lähde retkelle ja etsi sopivan jouluisia kuvauskohteita perheesi kanssa. Esimerkiksi: kuva pulkkamäestä, joulukuusen hakeminen metsästä tai kaakaohetki nuotion ääressä. Jos ympäristösi *ei* ole lumen kattama, lavasta oma joulumaasi paperisilla lumihiutaleilla, tuikkivilla valoilla ja muilla asiaankuuluvilla jutuilla.

4. Poseeraaminen joulun suosikkihahmoina.

Joulu on täynnä ikonisia ja ikimuistoisia hahmoja… miksi et siis käyttäisi niitä oman valokuvasi inspiraationa? Jouluiseksi hahmoksi pukeutuminen on yksi mukavimmista joulukortti-ideoista – sekä kuvien lavastaminen että tällaisen kortin vastaanottaminen tarjoavat paljon hauskoja hetkiä. Lapset voivat pukeutua tontuiksi ja aikuiset vaikkapa joulupukiksi tai lumiukoksi. Ja koirastakin saadaan sarvien avulla helposti Petteri Punakuono!

5. Ota kuva rakastamasi joulunajan puuhasta.

Kun ajattelet joululomia, mikä aktiviteetti tulee ensiksi mieleesi? Piparkakkujen leipominen? Lahjojen paketointi? Tanssiminen ympäri olohuonetta rakastamiesi joululaulujen tahtiin? Olipa lempiaskareesi mikä hyvänsä, käytä sitä valokuvan pohjana joulukorttejasi varten!

6. Lavasta uudelleen jokin menneen ajan joulu.

Jos sinulla on hallussasi rakas valokuva jostakin aiemmasta joulusta, sen luominen uudelleen voi olla hyvä idea joulukorttiasi varten. Onko sinulla jokin ihana valokuva lapsuutesi joulusta? Lavasta tilanne uudelleen, ja näytä molemmat kuvat vierekkäin kollaasina. Saitko koiranpennun joululahjaksi vuosia sitten, ja onko sinulla vaikkapa valokuva pennusta rusetti kaulapannassaan istumassa lahjarasiassa? Ota samantyylinen kuva nyt jo isoksi kasvaneesta koirastasi ja käytä sitä joulukorttimallinasi.

7. Juhli uutta vuotta.

Jouluntienoo huipentuu uudenvuoden juhlintaan. Ja vaikka uudenvuoden vastaanotto ei välttämättä olekaan yleisin teema joulukortteja varten, tämän aiheen inspiroima valokuva voi olla virkistävän erilainen.

Lavasta juhlat etukäteen ja ota niistä näyttävä kuva, laita päälle hauskoja uudenvuoden asusteita (kuten aurinkolasit tai hattu, joissa on luku 2022) tai pukeudu hienoimpiin juhlatamineisiisi poseeraten aiheeseen sopivan taustan edessä… ja muista pitää hauskaa!

VistaPrint-vinkki

Oletko huolissasi, että korttisi eivät saavu perille jouluun mennessä? Laita korttiin tämän sijasta “Onnellista uutta vuotta” -teksti – näin saat käyttöösi muutaman lisäpäivän.

Parhaan valokuvan valitseminen korttiasi varten

Näistä joulukorttien valokuvaideoista on apua päättäessäsi, minkä tyyppistä kuvaa haluat käyttää korteissasi. Kun olet valinnut teeman ja ottanut kuvat, miten valitset niistä parhaan tämän vuoden korttiasi varten?

 • Kokoa kaikki valokuvat samaan paikkaan. Et pysty valitsemaan parasta kuvaa korttiasi varten, elleivät kaikki kuvat ole näkyvillä edessäsi. Ennen kuin alat supistaa vaihtoehtojasi, varmista, että koko valokuvavalikoimasi on käsillä, järjestyksessä ja valmiina katseltavaksi.
 • Karsi pois kaikki epätäydelliset otokset. Moni asia voi mennä vikaan valokuvia otettaessa. Kuva saattaa esimerkiksi olla epätarkka, tai jonkun kuvattavan silmät voivat olla kiinni. Käy kuvat läpi ja poista kaikki sellaiset kuvat, joissa on selvästi jotakin vialla.
 • Valikoi esiin valokuvat, jotka saavat sinut hymyilemään. Joulukorttien ideana on iloisen tunnelman levittäminen – haluat varmastikin, että kortin avaaminen tuo hymyn myös saajansa huulille. Pidä tämä mielessäsi selatessasi valokuviasi ja valitessasi sopivaa kuvaa omaa joulukorttiasi varten.
 • Mieti joulukorttisi asettelua. Kun valitset joulukortissa käytettävää kuvaa, on tärkeää ottaa huomioon myös suunnittelemasi kortin asettelu. Onko se pysty- vai vaakasuuntainen? Tuleeko korttiin etu- ja takapuoli? Vaikka voitkin rajata valokuvaasi sen sovittamiseksi tiettyyn muotoon, on yleensä helpompaa valita kuva, joka vastaa jo valmiiksi kortin asettelua.
 • Kysy perheesi mielipidettä. Olet ehkä löytänyt mielestäsi juuri sopivan kuvan joulukorttiasi varten. Mutta jos olet lähettämässä sen koko perheesi nimissä, sinun kannattaa varmistaa, että myös he pitävät siitä. Varmista ennen kuvan lopullista valintaa, että kaikki perheesi jäsenet ovat yhtä mieltä kanssasi – ja jos näin ei ole, pyydä heitä valitsemaan jokin heille mieleisempi vaihtoehto.