Innosta ja ilahduta joulupakkauksilla

Arvioitu lukuaika: 6 minuuttia

Joskus ensivaikutelmalla ja ulkoasulla on väliä – etenkin, jos kyse on joulun tuotepakkauksista ja lahjapaketeista. Pienyrittäjälle joulunaika tarjoaa täydellisen tilaisuuden käyttää lahjojen pakkaukseen muutakin kuin koristeellista paperia. Vuoden 2021 joulupakkauksiin kannattaa panostaa huolella: ne voivat auttaa vahvistamaan asiakasuskollisuutta ja brändiä – etenkin, jos tämä on yrityksesi ensimmäinen joulusesonki.

Lue, miten Maya Creations hyödyntää pakkauksia, jotka ilmentävät brändin tyyliä ja sopivat täydellisesti joulunaikaan. On sama, pyöritätkö kivijalkakauppaa, myytkö tuotteitasi vain verkossa vai valmistaudutko vierailemaan paikallisilla markkinoilla loppuvuodesta: Maya Creationsin jouluiset pakkausideat auttavat tekemään hyvän vaikutuksen sekä vanhoihin että uusiin asiakkaisiin.

Viisi tapaa tuotepakkausten ja -pakettien ”jouluistamiseen”

  1. Lahjoita lahjojen paketointi.
  2. Käytä brändisi tyyliä ilmentäviä pakkausmateriaaleja.
  3. Tuo pienyrityksesi tarina esille.
  4. Osoita arvostuksesi tarjouksella.
  5. Lisää jotain erityistä.

1. Lahjoita lahjojen paketointi

Joulu on antamisen aikaa – tee valmiiksi paketoitujen lahjojen antamisesta helppoa asiakkaillesi. Näin tarjoat uskollisille asiakkaille palvelun, jota he varmasti arvostavat, ja annat hyvän vaikutelman uusille mahdollisille asiakkaille. Varmista, että asiakkaiden on helppo lisätä liikkeestä ostettuihin tuotteisiin lahjapaketointi pienestä lisämaksusta, tai tarjoa se ilmaiseksi tiettyä minimiostosta vastaan. Jos osallistut joulumarkkinoille, muista ottaa mukaan kaikki tarvikkeet pakkaamista varten.

Vistaprintin vinkki

Lahja ei ole täydellinen ilman korttia: voit tarjoutua lisäämään pakkauksiin tyhjän tervehdyskortin, jonka asiakkaat voivat täyttää haluamallaan tavalla ennen lahjan antamista.

2. Käytä brändisi tyyliä ilmentäviä pakkausmateriaaleja

Varmista, että tilausten pakkaamiseen käytettyihin tarvikkeisiin – pakkausteipistä silkkipaperiin – on sisällytetty logosi tai jokin muu brändielementti. Hyödynnä tarvikkeissa brändisi värejä ja tyyliä ja varmista, että lahjapakkaukset sopivat kaikille vastaanottajille, asiakkaiden erilaisista jouluperinteistä huolimatta. Maya Creations on valinnut pakkauksiin punaista, vihreää ja vaaleanpunaista yhdistelevän jouluisen kuvion, joka sopii hyvin yhteen yrityksen vihreän logon kanssa. Tämä ”jouluistettu” design tekee tavallisista tarroista, etiketeistä ja paperikasseista hetkessä brändättyjä markkinointituotteita.

3. Tuo pienyrityksesi tarina esille

Jos tapaat asiakkaita liikkeessäsi tai paikallisilla markkinoilla, sinulla on ehkä tilaisuus vaihtaa muutama sana tai kertoa heille hieman brändistäsi. Kun pakkaat tilausta, voit tarjoutua sujauttamaan pakkaukseen tietoa antavan esitteen tai postikortin, josta asiakas voi lukea lisää pienyrityksestäsi tai jonka hän voi välittää edelleen lahjansaajalle.

4. Osoita arvostuksesi tarjouksella

Varmista, että asiakkaat tietävät sinun arvostavan heitä: lisää pakkaukseen asiakkuudesta kiittävä tarjous, joka rohkaisee asiakasta uusille ostoksille ja varmistaa, että hän tulee takaisin. Jo pieni 10 %:n alennus tai ilmainen toimitus auttaa asiakasta tuntemaan olonsa arvostetuksi. Painata tarjous käyntikorttiin ja lisää kortti kaikkiin joululahjapakkauksiin: voit nitoa sen kiinni paperikassiin tai kiinnittää kuittiin kassalla.

5. Lisää jotain erityistä

Panosta asiakastyytyväisyyteen, kun joku tekee ostoksia markkinakojullasi tai kivijalkakaupassasi. Kun asiakas on ostanut tuotteen, yllätä hänet lisäämällä ostoskassiin jotain erityistä. Voit lahjoittaa tuotenäytteen, sisäpiiritietoa tulevista tuotteista tai alennusmyynneistä, hauskoja yksittäistarroja tai lisälahjan, jos ostoksen arvo on suuri. Hankkiko asiakas lemmikkikuvan? Lisää ostoskassiin koiran makupala tai riipus kaulapantaan. Ostiko asiakas laventelisaippuaa? Voit lahjoittaa samantuoksuisen huulirasvan. Tällaisten yksityiskohtien huomaaminen auttaa tekemään kestävän vaikutuksen asiakkaaseen.

Jouluostosten pakkausvinkkejä verkkotilauksiin

Etene ulkoa sisäänpäin

Osoita, että välität pakkaustesi laadusta yhtä paljon kuin tuotteistasi. Näin mahdollistat kokemuksen, joka saa asiakkaan innostumaan pakkauksen nähdessään. Jos lähetät tilauksen postitse, varmista, että kaikki pakkausmateriaalit vastaavat brändisi tyyliä – pakkausteippi ja paperinen pakkaustäyte mukaan lukien.

Vistaprintin vinkki

Silmää miellyttävä pakkaus pääsee helpommin pakkauksen avausvideoon Instagramiin. Rohkaise asiakkaita videoimaan pakkauksen avaamiskokemus (ja seuraamaan liikettäsi!) sosiaalisen median kanavilla. Voit lisätä toimintakehotuksen tilauksiin lisäämiisi mainoslehtisiin tai postikortteihin.

Annan lahjansaajalle hieman taustatietoa

Lisää jokaiseen lähetykseen brändisi tarinasta kertova postikortti. Se on inspiroiva ele minä tahansa aikana vuodesta ja etenkin joulunaikaan. Koska et voi puhua asiakkaan kanssa kasvotusten, postikortin avulla voit kertoa enemmän itsestäsi ja tarinasta tuotteen takana. Tietoa antava postikortti tarjoaa myös tilaisuuden tehdä ainutlaatuisen vaikutuksen lahjansaajaan. (Muista, että kyse on uudesta mahdollisesta asiakkaasta!) Jos lahjansaaja pitää tuotteesta ja brändistäsi, seuraavalla kerralla hän tulee itse ostoksille luoksesi.

Lisää mukaan henkilökohtainen tervehdys

Koska verkossa ostoksia tehnyttä asiakasta ei voi kiittää paikan päällä, voit tilata erän postikortteja tai tervehdyskortteja ja kirjoittaa niihin yksilöllisen viestin käsin. Pienellä eleellä voi olla suuri vaikutus – ja logolla varustettu postikortti vahvistaa brändisi identiteettiä. Jos tuotteesi lähetetään suoraan lahjansaajalle, tarjoudu lisäämään lähetykseen tervehdyskortti, jossa on yksilöllinen viesti lahjansaajalle. Tämä on erinomainen tapa antaa hyvä kuva lahjanantajasta, vaikka hän ei lähetäkään pakettia itse.

Viimeistelty tyyli

Jos tapaat asiakkaita liikkeessäsi tai paikallisilla markkinoilla, sinulla on ehkä tilaisuus vaihtaa muutama sana tai kertoa heille hieman brändistäsi. Kun pakkaat tilausta, voit tarjoutua sujauttamaan pakkaukseen tietoa antavan esitteen tai postikortin, josta asiakas voi lukea lisää pienyrityksestäsi tai jonka hän voi välittää edelleen lahjansaajalle.

  1.  Roikkuvat laput. Roikkuvilla lapuilla voit antaa tavallisille paperikasseille tyylikkään brändätyn ilmeen.
  2.  Paperikassit. Jouluinen painatus tekee brändätystä paperikassista valmiin pukin konttiin.
  3.  Käyntikortit. Käyntikorttiin lisätty kannustin on täydellinen tapa rohkaista shoppailemaan joulusesongin jälkeen.
  4.  Yksittäiset tarrat. Yksittäiset tarrat antavat ainutlaatuisen silauksen mille tahansa lahjapaketille.
  5.  Postikortit. Kiitä yksilöllisellä postikortilla.