Avaa viihtyisä, asiakkaita houkutteleva ruokailuterassi

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

On aika viedä ravintolaruokailu terassille! Jos kokeilit sitä jo viime vuonna, nyt on aika avata terassi uudestaan ja parantaa asiakkaiden kokemusta.

Ruokailuterassin pystyttämiseen tarvitaan muutakin kuin parin pöydän ja tuolin tuomista jalkakäytävälle. Tartu tilaisuuteen ja tee ruokapaikastasi suosittu ulkoilmaravintola. Tarvitset vain sopivat tarvikkeet terassiruokailun järjestämiseen. Aloita suunnittelemalla huomion kiinnittävät suurtulosteet, laadi erityinen ruokalista ja tee terassista houkutteleva, viihtyisä kohde.

1. Ulkokäyttöön sopivat banderollit

Vinyylibanderollit auttavat somistamaan ja rajaamaan ravintolan terassialueen. Voit rajata ruokailualueen muutamalla omalla logolla varustetulla banderollilla, tai voit sijoittaa yhden banderollin sisäänkäynnin viereen houkuttelemaan ohikulkijoita kadun toiselta puolelta. Muista käyttää jokaiseen banderolliin ravintolan värejä ja logoa.

2. Julisteet

Anna asiakkaille tietoa turvatoimenpiteistä, erikoisannoksista ja tulevista tapahtumista tavalla, jonka kaikki huomaavat: hyödynnä esimerkiksi julisteita. Jos tiedotat turvallisuusasioista, suunnittele ytimekkäät, visuaalisesti selkeät julisteet, joiden värit herättävät asiakkaiden huomion. Jos mainostat jotain kivaa, kuten tulevaa tapahtumaa tai juomatarjouksia, sisällytä julisteeseen värikkäitä kuvia houkuttelevista annoksista ja Instagramissa hyvältä näyttävistä cocktaileista. Muista lisätä ravintolan logo kaikkiin julisteisiin.

3. Tarra-arkit

Tarra-arkkeja voi käyttää muuhunkin kuin noutoruokapussien brändäämiseen – niiden avulla voi vaikka hyväksyä lähimaksuja tai lukea digitaalista ruokalistaa. Painata tarroihin QR-koodi ja kiinnitä ne pöytiin skannauksen helpottamiseksi. QR-koodit ovatkin hiljattain palanneet käyttöön etenkin ravintoloissa; digitaalinen ruokalista on helppo ja nopea päivittää. Lisäksi se auttaa välttämään materiaalisten ruokalistojen desinfioinnin eri käyttökertojen välillä.

Vistaprintin vinkki

Älä turhaan huolehdi rikki menevistä laseista. Tarjoile juomat sen sijaan kierrätyspaperista valmistetuissa mukeissa, joissa on logotarrat tai joihin on painettu hauska iskulause.

Tee terassiruokailusta mieleenpainuva tapahtuma:

Suunnittele käyttäjäystävällinen varausjärjestelmä tai odotuslista

Tarjoa asiakkaille saumaton ja stressitön terassiruokailukokemus. Online-varausjärjestelmä tai käytännöllinen odotuslista on hyvä tapa sujuvoittaa pöytien varaamista ja vähentää odotusaikaa. Anna asiakkaiden varata pöytänsä itse joko kotisivujesi kautta tai kolmannen osapuolen verkkoalustaa käyttämällä. Jos asiakkaat tulevat mieluummin syömään ilman ajanvarausta, tee siitä mahdollisimman helppoa. Arvioi odotusaika realistisesti ja pyydä asiakkaita ottamaan alkudrinkit baarissa pöydän vapautumista odotellessa (jos tila ja määräykset mahdollistavat sen). Voit myös tarjoutua lähettämään tekstiviestin, kun pöytä on valmis. Näin asiakkaat voivat odotellessaan tutustua naapuristoon.

Suunnittele terassiruokailuun sopiva ruokalista

Sujuvoita terassiruokailua laatimalla sopivan lyhyt ruokalista – valikoimaa rajoittamalla helpotat tarjoilijoiden ja keittiöhenkilökunnan työtä. Harkitse myös sellaisten annosten ja juomien tarjoamista, jotka on helppo kuljettaa ja nauttia ulkoterassilla. (Kiireinen, täysi terassi ei ehkä ole paras paikka juomien sädetikkukoristeille tai salaattibuffetille kastikkeineen.) Panosta yksinkertaiseen ruokalistaan ja anna asiakkaiden nauttia kokemuksestaan ulkoilmaravintolassasi.

Järjestä kiinnostavia tapahtumia ja kampanjoita

Tee terassista asiakkaita houkutteleva ulkoilmaravintola järjestämällä erityisiä tapahtumia ja vain ulkoterassia koskevia kampanjoita. Näillä ideoilla pääset alkuun:

  • Palkkaa paikallinen muusikko tai bändi huolehtimaan livemusiikista yhtenä (tai useampana) iltana viikossa.
  • Houkuttele asiakkaita sinkkuilloilla tai koiraystävällisillä happy hour -tarjouksilla.
  • Järjestä sunnuntaibrunsseja ja valitse joka viikolle eri teema: rantaloma, sporttibaari, Hollywood, 1980-luku jne. Ideat eivät lopu kesken.
  • Täytä terassi myös hiljaisina iltoina erikoistarjousten ja -kampanjoiden avulla – järjestä esimerkiksi martini- tai mocktail-maanantai.

Luo miellyttävä ympäristö ruokailua varten

Ruokailuterassin täytyy olla sisätilojesi luonnollinen jatke etenkin ilmapiirin kannalta. Rajaa alue kukkalaatikoilla, ja koristele terassi tuoreilla kukilla ja kynttilöillä. Näin saat asiakkaat unohtamaan, että he istuvat jalkakäytävällä tai vilkkaan kadun varrella.

Yksi hankalimmista ulkoilmaravintolan pyörittämiseen liittyvistä aspekteista on sää: valmistaudu parhaasi mukaan pitämään terassi toiminnassa säällä kuin säällä. Tee ulkoterassista lämpölamppujen ja aurinkokatosten avulla säänkestävä ja varmista asiakkaiden viihtyvyys.